Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Šteta

Poljaci zaustavili hrvatsku hokejašku bajku na SP-u

Hrvatska hokejaška reprezentacija upisala je prvi poraz na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B koja se igra u litavskom Vilniusu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljska je nanijela Hrvatskoj prvi poraz savladavši ju s 4-1, čime je ujedno izborila plasman u viši rang natjecanja, odnosno Diviziju I skupinu A. Hrvatskoj je samo pobjeda igrala u ovom susretu za plasman u viši rang natjecanja, no Poljaci su se pokazali kao ipak previsoka prepreka.

Poljska je nakon prvih 20 minuta igre vodila pogotkom Kowalowka, a isti je igrač zabio i za, pokazalo se prelamajućih, 3-1 četiri minute i 39 sekundi prije kraja susreta. Druga je trećina završila neriješenim rezultatom (1-1), no Poljska je bila ta koja je preko Kolusza podigla na 2-0, dok je Kanaet vratio Hrvatsku u igru u 13. minuti druge dionice.

Snage za potpuni povratak u utakmicu nije bilo, tako da će se naša reprezentacija i u idućem ciklusu Svjetskog prvenstva natjecati u Diviziji I skupini B. Recimo i da je Laszkiewicz postigao posljednji pogodak na susretu u praznu mrežu.

Sljedeća, ujedno i posljednja utakmica Hrvatskoj donosi ogled protiv domaćina Litve, a isti će biti odigran posljednjeg dana prvenstva – subotu.(TS)

 

SP u hokeju, Divizija I skupina B, 4. kolo:

Poljska – Hrvatska 4-1

Redoslijed: 1. Poljska 12, 2. Hrvatska 8, 3. Litva 6, 4. Velika Britanija 3, 5. Rumunjska 1, 6. Nizozemska 0
Ocijeni sadržaj

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider