Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Imali bod u džepu

Pogledajte dramatičan kraj: Slovenija primila pogodak u zadnjoj sekundi i izgubila

Kada su nekoliko sekundi prije kraja s krila poravnali, činilo se da će se Slovenci uspjeti uzeti bod. Ali...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od Hrvatske, Španjolske, Mađarske i Slovačke, sve ostale europske rukometne reprezentacije moraju igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati u siječnju 2022.

Španjolci i naši reprezentativci su plasman na iduću europsku smotru osigurali kao finalisti prošlog EP-a, a Mađari i Slovaci kao domaćini. Ove četiri reprezentacije formu će brusiti na EHF Euro Cupu koji se tijekom godine igra u više termina.

Za to vrijeme, ostali igraju kvalifikacije u kojima uzbuđenja ne nedostaje. Ovog četvrtka je napeto bilo u Poljskoj gdje je gostovala reprezentacija Slovenije.

U petom kolu skupine 5 domaćini su pobijedili rezultatom 27:26 postigavši pogodak za pobjedu sa zvukom sirene.

Supervažan gol za Poljake

Pri vodstvu 26:25 Poljaci su u posljednjoj minuti imali napad da odu na +2 i riješe utakmice. Promašili su, šut njihovog vanjskog igrača otišao je preko gola i Slovenci su dobili napad za izjednačenje. Sedam sekundi prije kraja s krila su u tome i uspjeli i činilo se da će dvoboj završiti bez pobjednika, 26:26. Međutim, Poljaci su izveli brzi centar, Slovenci nisu dobro reagirali u obrani i Michal Daszek je u zadnjoj sekundi, sa zvukom sirene postigao pogodak za pobjedu.

S ovom pobjedom Poljska se značajno približila plasmanu na Euro jer iz svake od osam kvalifikacijskih skupina plasirat će se po dvije najbolje reprezentacije plus četiri najbolje trećeplasirane. Čak i ako u posljednjem kolu izgube na gostovanju kod Nizozemske, trenutnih šest bodova moglo bi im biti dosta da budu među ta TOP 4 trećeplasirana...

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider