Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"odlična momčad, ali..."

Ćavar osudio smjenu Babića i naglasio ključni problem: "Prelako se odričemo iskusnih"

Legendarni hrvatski rukometaš Patrik Ćavar otvoreno je u Dnevniku Nove TV rekao kako smatra da je smjena Babića bila pogreška, ali je i naglasio još veći problem u hrvatskom rukometu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometni savez ovog je utorka donio odluku da Željko Babić zajedno sa svojim pomoćnicima više nije izbornik muške reprezentacije. Kao glavni razlog navodi se nezadovljstvo vođenjem reprezentacije.

O odlasku Željka Babića i iščekivanju novog izbornika u Dnevniku Nove TV sa Sašom Lugonjićem razgovarao je jedan od najvećih hrvatskih rukometaša svih vremena, legendarni Patrik Ćavar.

* Je li vas iznenadila smjena Željka Babića?

"Mogu reći da nije. Šuškalo se dosta o tome u zadnje vrijeme. To je napravljeno, a moje mišljenje je da Babić nije trebao otići. Onaj tko najbolje može ocjeniti Babićev rad su igrači. Kada su se vratili iz Francuske igrači su redom izjavili da je Babić kao trener jako dobar i mislim da je to pravo mjerilo svega".

* Kakvu ste Hrvatsku vidjeli na Svjetskom prvenstvu? Je li vam ponudila optimizam u kontekstu EP-a u našoj zemlji sljedeće godine?

"Vidio sam jako dobru Hrvatsku, ali i jako promjenjivu. Ja sam već prije prvenstva govorio da je ovo jako dobra reprezentacija ali nije vrhunska. To se potvrdilo tijekom ovog prvenstva. Moram spomenuti i sedmerac Zlatka Horvata, jer da je to zabio igrači bi bili heroji, a Babić najbolji trener. Utakmica protiv Slovenije je bila dosta loša i tu mislim da je Babić trebao bolje reagirati, s nekim igračima s klupe ili minutom predaha, ali eto, nažalost dogodilo se tako kako se dogodilo".

* Je li realno da napadamo zlato na svakom prvenstvu, imamo li kvalitetu za to?

"U tom pravcu treba razmišljati, ali ova reprezentacija trenutno nije na tom nivou da može igrati najbolji rukomet. Nova prilika za stepenicu više je Europsko prvenstvo iduće godine u Hrvatskoj jer će tada svi ovi igrači biti bolji i po mom mišljenju sigurno ćemo se uključiti u borbu za medalje. Moram samo naglasiti da svako prvenstvo imamo nove mlade igrače, a onih iskusnih koje još imamo nema na tom popisu. To je problem, pogotovo na ovakvim natjecanjima gdje iskustvo može biti od velike pomoći".

* Zašto je to tako?

"Ne znam. Prelako se odričemo dobrih igrača a koji je tome razlog zaista ne znam.

* Koga biste željeli vidjeti na izborničkoj klupi?

"Vidim da hrvatska javnost želi Vujovića. Tko god da dođe, dobit će bolju reprezentaciju od ove koja je bila na prvenstvu u Francuskoj".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider