Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pripreme za igre

FOTO Otvoreno olimpijsko selo u Parizu: Pogledajte sobe u kojima će biti hrvatski olimpijci

Francuski predsjednik Emmanuel Macron obišao je gradilište.

Galerija Olimpijsko selo u Parizu Olimpijsko selo u Parizu Olimpijsko selo u Parizu +2 Olimpijsko selo u Parizu

Ključevi olimpijskog sela u Parizu službeno su u četvrtak predani organizatorima Olimpijskih igara 2024. nakon što ga je posjetio francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Selo koje se prostire na 52 hektara, sjeverno od Pariza, ugostit će oko 14.500 sportaša i njihova osoblja, a potom još 9000 za Paraolimpijske igre.

Hrvatska rukometna reprezentacija Rukomet na Doma TV i gol.hr-u: Hrvatska traži plasman na Olimpijske igre, ovo je raspored utakmica turnira divider

Nakon Igara selo će biti pretvoreno u ekološki prihvatljivu četvrt od koje će imati koristi 6000 stanovnika i u kojoj će biti dvije škole, hotel, javni park, trgovine i uredi te zasađene površine za pješake i nemotorna vozila.

"Nakon Igara postat će pravo susjedstvo za stanovnike područja Seine Saint Denis", rekao je Macron.

Olimpijski krugovi u Parizu Štrajkovi prijete održavanju Olimpijskih igara, hoće li se dogoditi najcrnji scenarij? divider

"To je remek-djelo onoga što francuska građevinska industrija može učiniti", rekao je Nicolas Ferrand, generalni direktor SOLIDEA, tvrtke zadužene za isporuku olimpijske infrastrukture.

Ferrand je predao simbolični ključ sela predsjedniku organizacijskog odbora OI Pariz 2024. Tonyju Estanguetu.

Hrvatska - Italija Barakude nakon svjetskog zlata doznale suparnike na Olimpijskim igrama u Parizu! divider

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo i lokalni izabrani predstavnici, kao i predsjednica regije Valerie Pecresse i ministrica sporta Amelie Oudea-Castera, prisustvovali su inauguraciji.

"Mi smo, ja jesam, ponosni na posao koji ste obavili, unutar budžeta i na vrijeme", rekao je Macron radnicima. "Naši sportaši moći će doživjeti Igre u najboljim uvjetima, a vi ste doprinijeli promjeni života stanovnika ovog kraja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider