Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
BLADE RUNNER

Sportaš ubio manekenku pa ga pustili na slobodu nakon polovice kazne: Ovih se uvjeta mora držati

Oscar Pistorius ne smije razgovarati s medijima, piti alkohol i napuštati kuću određene sate u danu dok mu ne istekne kazna.

Oscar Pistorius (Foto: Afp)

Bivši paraolimpijac Oscar Pistorius pušten je uvjetno na slobodu uz jamčevinu u Južnoafričkoj Republici. U zatvoru je završio zbog ubojstva svoje tadašnje djevojke Reeve Steenkamp prije 11 godina.

Pistorious je u petak stigao kući odsluživši više od polovice svoje 13-godišnje kazne. Pistouriusu je danas 37 godina, a 2013. godine upucao je svoju djevojku više puta kroz vrata kupaonice. Invalid s obje amputirane noge kasnije je tvrdio da je mislio kako je riječ o provalniku.

Oscar Pistorius Sud donio odluku: Bivši prvak koji je ubio djevojku izlazi na slobodu divider

Konačno je osuđen 2015. godine za ubojstvo, a prema zakonima u JAR-u, morat će do 2029. godine, dok mu kazna ne istekne, živjeti pod strogim uvjetima, primjerice neće smjeti razgovarati s medijima.

Pistorius se proslavio najprije kao uspješan paraolimpijac, a kasnije i natječući se protiv sportaša bez invalidnosti u Londonu 2012. godine. Noge su mu amputirane kad je imao manje od godinu dana, a uz proteze postao je jedan od najpoznatijih parasportaša s nadimkom Blade Runner.

Reeva Steenkamp i Oscar Pistorius Ubojstvo koje je prije 11 godina šokiralo cijeli svijet: Došao je trenutak za uvjetnu slobodu divider

Unatoč tome što je planetarno poznat, pravni sustav njegove zemlje tretirat će ga kao sve ostale zatvorenike, to znači da će biti zatočen u svom domu određene sate u danu, ne smije piti alkohol i, kao što je ranije navedeno, ne smije razgovarati s medijima.

Navodno će živjeti u kući svog ujaka Arnolda u elitnom predgrađu Johannesburga, gdje će ga štititi zaštitari.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider