Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravooo!

Sin poznatog hrvatskog političara osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Parizu

Trener Domagoj Zajec, koji 25-godišnjeg Miljenića prati od njegovih samih početaka u PK-u Medveščak, ima samo riječi hvale za svog plivača.

Galerija Nikola Miljenić Nikola Miljenić - 1 Nikola Miljenić - 5 +7 Nikola Miljenić - 4

Hrvatski plivač Nikola Miljenić postavio je novi hrvatski rekord na 100 metara slobodno, a ujedno je osigurao nastup u Parizu, na svojim drugim Olimpijskim igrama u karijeri.

Na 15. međunarodnom plivačkom mitingu Victoria-Primorje u Rijeci Miljenić je isplivao A olimpijsku normu na 100 metara slobodno. Ne samo da je plivao ispod za to potrebnih 48,34 sekundi, već je postavio novi hrvatski rekord, koji sada iznosi 48,13. Dosadašnji je rekorder bio Duje Draganja s vremenom 48,18 te je taj rezultat bio aktualan od 2009. godine.

Miljenić je sin hrvatskog političara Orsata.

"Jako sam zadovoljan postignutim rezultatom. Očekivao sam popraviti svoje dosadašnje najbolje vrijeme (49.00), ali dogodilo se da sam plivao puno brže od toga. Kad sam stigao u cilj i pogledao rezultat na prvu nisam mogao uopće vjerovati. Doista sam se iznenadio i neizmjerno sam sretan. S obzirom na to da smo dosad planirali svako natjecanje s ciljem da lovimo olimpijsku normu, sada kada ju imam puno je lakše i mogu u glavi biti miran. Za početak se trener i ja možemo malo odmoriti od napornog ritma, a onda i krenuti u novi ciklus priprema za ovo veliko natjecanje", rekao je Miljenić po povratku u Zagreb.

Nikola Miljenić - 4 Nikola Miljenić - 4 (Foto: Neja Markicevic/Cropix)

Spomenuti trener Domagoj Zajec, koji 25-godišnjeg Miljenića prati od njegovih samih početaka u PK Medveščak, ima samo riječi hvale za svog plivača.

"Ne samo da sam zadovoljan, nego sam presretan. Svi ovi rezultati pokazatelj su i njegove vrijednosti kao plivača, ali i našeg uloženog vremena, rada i truda. Idućih mjeseci bit će puno lakše i jednostavnije pripremiti trenažni plan i početi novi ciklus priprema za Olimpijske igre. Želim mu najprije da u Parizu uživa, a onda i da pokuša napraviti najbolji rezultat koji može. Nadam se da će ga na tom putu i s ovim rezultatom pratiti i institucionalna podrška", zaključio je Zajec.

Nikola Miljenić drugi put u karijeri nastupit će na Olimpijskim igrama. Na prošlim OI u Tokiju Miljenić je bio 19. na 50 metara slobodno, 28. na 100 metara slobodno te 40. na 100 metara leptir.

Nikola Miljenić - 2 Nikola Miljenić - 2 (Foto: Neja Markicevic/Cropix)

Nikola Miljenić - 1 Nikola Miljenić - 1 (Foto: Neja Markicevic/Cropix)

Nikola Miljenić Nikola Miljenić (Foto: Screenshot/Instagram)

Luka Modrić i Ivan Perišić VIDEO Dalić objasnio poziv za Ivana Perišića: "Važno je da bude dio ovog okupljanja" divider

Opus Arena Osijek se oglasio nakon otpadanja betona na Opus Areni: "Ti radovi su izvođeni u prvoj fazi" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider