Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
mrlja na karijeru

Tri dana nakon što je pokorio svijet Karabatić dobio zatvorsku kaznu!

Nikola Karabatić i još 15 osoba dobilo je za zatvorske kazne za kladioničarski skandal koji je potresao svijet...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svega tri dana nakon što je pokorio rukometni svijet s reprezentacijom Francuske, najbolji rukometaš planete Nikola Karabatić dobio je zatvorsku kaznu! Srednji vanjski galskih pijetlova kažnjen je s 10 tisuća eura i dva mjeseca uvjetnog zatvora nakon što je proglašen krivim za namještanje rukometne utakmice i klađenja na istu.

Riječ je o slučaju iz 2012. godine kada je Karabatić zajedno s bratom Lukom, igrao u Montpellieru. Njegov tadašnji klub je u tom trenutku već osigurao naslov francuskog prvaka, tako da mu gostovanje kod Cesson-Rennesa u 24. kolu nije bilo od rezultatske važnost. Koeficijent na pobjedu Rennesa je bio ogromnih 45, a domaćin je na koncu slavio s 31-28.

Sveukupno 16 osoba sudjelovalo je u aferi koja je potresla Francusku, a u kojoj su profitirali za otprilike 300 tisuća eura.

Kazne za okrivljenike kreću se od 10 do 40 tisuća eura, a u odnosu na prvu presudu kada su kazne bile isključivo novčane, sada je Sud u Montpellieru odlučio dodijeliti i zatvorske kazne. Braća Karabatić dobili su po dva mjeseca uvjetnog zatvora i 10 tisuća eura novčane kazne.

Najgore je prošao Nicolas Gillet koji je osuđen na četiri mjeseca zatvora i 40 tisuća eura kazne. On je optužen da je bio "mozak" operacije zajedno s bivšim igračem Barcelone Mladenom Bojinovićem. Srbin je dobio četiri mjeseca zatvora i 20 tisuća eura kazne.

Otkako je zauvijek bacio neizbrisivu mrlju na svoju nevjerojatnu karijeru, Nikola Karabatić osvojio je s reprezentacijom zlato i srebro na olimpijskim igrama, dva svjetska prvenstva te europsko zlato.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider