Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prvo varaju, pa plaču

Mislili su da će prevariti sve, ali ih je otkrila kamera: Na kraju im se vođa rasplakao pred svijetom

Svijet kriketa potresa nevjerojatan skandal koji su izazvali Australci pokušajem varanja.

Sakrio papir za brušenje u gaće (Screenshot)

Kriket je sport koji nije uspio zaluditi mase izuzev zemalja bivšeg britanskog imperija. No u tim je zemljama, poput mnogoljudne Indije, Australije ili Južne Afrike, prilično popularan. No ovih se dana o kriketu piše u brojnim sportskim medijima diljem svijeta, a razlog je gorući skandal koji trese ovaj sport.

U glavnim su ulogama Australci koji su uhvaćeni s prstima u pekmezu na gostovanju u Capetownu kod Južne Afrike. Prsti im nisu bili u pekmezu, ali su itekako bili u akciji. Australci su, naime, koristili brusni papir kako bi ''nabrusili'' lopticu. Naravno, takvo nešto nije dopušteno jer takvu je lopticu teže pogoditi nakon bacanja, a kad ih je uhvatila kamera, skandal je eskalirao.

Cameron Bancroft igrač je koji je brusni papir pokušao sakriti u gaćama, ali sve je snimljeno i suci su ga pozvali da se objasni. Dobio je devet mjeseci suspenzije i nije htio otkriti je li ga na to natjerao dokapetan reprezentacije Warner, za kojeg se smatra da je organizator cijelog pokušaja varanja.

''Radio sam puno kako bih došao tu gdje sam sada, no sad moram raditi kako bi vratio povjerenje cijele zajednice. Ovo je za mene devastirajuće'', poručio je Bancroft.

Davidu Warneru prijeti pak doživotni izgon iz međunarodnog kriketa i ne želi ništa komentirati. Treća osoba optužena za prijevaru je kapetan Steve Smith koji se na povratku u domovinu emotivno raspao na press-konferenciji i rasplakao.

''Navijačima i ljubiteljima kriketa diljem svijeta, svim Australcima koji su ljutiti, žao mi je. Želim istaknuti da kao kapetan preuzimam svu dogovornost. Donio sam pogrešnu odluku i moram snositi posljedice. Bio je to debakl vodstva, mojeg vodstva'', rekao je Smith dok je jecao.

''Bilo mi je žao Stevea dok je plakao pred medijima. Znam da je svim igračima teško. Kao što sam rekao prije, nisam znao za njihovu namjeru i nemam je namjeru opravdati, ali i dobri ljudi rade greške'', rekao je trener Darren Lehmann koji je odmah podnio ostavku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider