Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo majstore!

Miroslav Petković osvojio srebro u disku na Svjetskom prvenstvu!

Veliki rezultat na Svjetskom atletskom prvenstvu osoba s invaliditetom ostvario je Miroslav Petković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kasnim, hladnim večernjim satima pretposljednjeg dana natjecanja na 8. IPC Svjetskom atletskom prvenstvu osoba s invaliditetom, koje u nedjelju završava u Londonu, hrvatski reprezentativac Miroslav Petković osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska s hicem od 45,99 metara, što je peto odličje naših predstavnika.

"Iako sam nastupio s ozlijeđenim leđima i po izuzetno hladnom vremenu i dosadnoj kiši, uspio sam dva puta popravljati svoj osobni rekord i rekord Hrvatske. Ovo srebro mi je dodatna ispiracija da nastavim dalje marljivo se pripremati za slijedeću sezonu i europsko prvenstvo. Naravno prvo ću se malo odmoriti, a tada s još većim žarom nastaviti svoje pripreme u mom Medulinu", rekao je Miroslav Petković nakon sjajnog nastupa u kategoriji tjelesnog oštećenja F57 u kojoj je svjetskim prvakom postao aktualni svjetski rekorder Brazilac Thiago Santos s 46,58 metara, a broncu je osvojio Kinez Guoshan Wu koji je bacio disk na 45,62 metra.

U subotu su još od hrvatskih atletičara nastupili Miljenko Vučić u konkurenciji slabovidnih u kugli zauzevši četvrto mjesto s 15,09 metara, dok je Mladen Tomić u kugli za atletičare s nadkoljeničnom amputacijom bio šesti s 12,36 metara.

U nedjelju, poslijednjeg dana natjecanja nastupio je Ivan Katanušić u bacanju kugle za sportaše s podkoljeničnom amputacijom te hicem 15,20 metara zauzeo četvrto mjesto. Svjetskim prvakom s novim svjetskim rekordom od 19.08 metara postao je Akeem Stewart, reprezentativac Trinidada i Tobaga. Srebro je osvojio Slovak Aadrian Matušik (15,99 m), a broncu Egipćanin Ibrahim Abdelwareth (15,65 m).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider