Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije previše omiljen

Danac proglašen najboljim rukometašem svijeta: Hrvati ga pamte po obračunu s Duvnjakom

Danska zvijezda Mathias Gidsel prvi put u karijeri proglašen je najboljim rukometašem svijeta.

Domagoj Duvnjak i Mathias Gidsel (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Mathias Gidsel proglašen je najboljim rukometašem svijeta u 2023. godini prema izboru IHF-a.

Ovo je prvi put da danski rukometaš osvaja prestižnu nagradu, a iza njega su ostala velika rukometna imena poput Ludovica Fabregasa i Andreasa Wolffa.

Treći put u povijesti danski rukomet ima najboljeg igrača svijeta, prije Gidsela to su uspjeli Mikkel Hansen 2021. godine i Niklas Landin, koji je u tri navrata osvajao veliko priznanje, 2011., 2015. i 2018. godine.

Hrvati ga pamte po obračunu s Duvnjakom

U Hrvatskoj se Gidsel ponajviše pamti po obračunu s kapetanom Domagojem Duvnjakom na utakmici Danske i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

Gidsel u Hrvatskoj nije odveć omiljen, ljubitelji rukometa još pamte njegov obračun s kapetanom Domagojem Duvnjakom na utakmici Danske i Hrvatske u sklopu Svjetskog prvenstva 2023.

Nakon jednog grubljeg starta Gidsel se složio na parket i počeo sa svojom predstavom. Nekoliko se minuta valjao po podu, utrčali su i danski liječnici na teren, no bilo je posve jasno da Duvnjakov udarac nije bio toliko snažan.

Kada se Gidsel napokon pridigao, Duvnjak mu je pružio ruku u znak isprike, ali danski rukometaš to je odbio. Nažalost, nije stalo na tome, Duvnjak je nakon utakmice prišao Gidselu i još mu jednom pokušao objasniti da ga je udario u trbuh, a ne u glavu, no to nije baš previše zanimalo danskog rukometaša.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider