Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TO JE TO!

Novi izbornik u reprezentaciju vraća legendarnog rukometaša: Dugo ga nije bilo

Manuel Štrlek ponovno bi mogao obući dres voljene reprezentacije.

Galerija Manuel Štrlek Željko Musa, Manuel Štrlek, Luka Cindrić, Marko Mamić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Goran Perkovac naslijedio je Hrvoja Horvata na klupi rukometne reprezentacije. Horvat otišao nakon devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj.

Perkovac je jučer predstavljen rukometnoj javnosti. Bivši hrvatski reprezentativac najavio je promjene u sastavu, a u reprezentaciji bi uskoro mogli vidjeti Manuela Štrleka, jedno od najboljih lijevih krila svijeta.

Štrlek zbog raznoraznih razloga nije bio u reprezentaciji već dvije godine. U međuvremenu je igrao sjajan rukomet u dresu Veszprema. Dojam je bio da smo se od još jedne legende prelako oprostili, no izgleda da će Perkovac napraviti sve kako bi vratio Štrleka.

"Imamo igrača koji su zapostavljeni. Po meni je Manuel Štrlek puno dao za reprezentaciju da bismo ga se tako riješili", rekao je Perkovac i oduševio navijače, koji su već dugo zazivali Štrlekov povratak.

Perkovac je kao igrač osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine u dresu Jugoslavije, a osam godina kasnije s Hrvatskom je u Atlanti osvojio zlato. Vodio je reprezentacije Grčke i Švicarske, a sada je dobio priliku na klupi kao novi, ukupno deseti izbornik Hrvatske.

"Jedan od prvih razgovora bit će onaj s kapetanom Domagojem Duvnjakom. Važno mi je razgovarati s njime i vidjeti želi li on igrati za reprezentaciju."

Hrvatsku očekuje nastavak kvalifikacija za Euro te borba za mjesto na Olimpijskim igrama.

Perkovac je naglasio da još pregovara s potencijalnim članovima stručnog stožera, a dodao je i da je Hrvatska najbolje rezultate imala kad je većina igrača dolazila iz Zagreba.

"Trenutačno to nije moguće, ali ćemo raditi na tome. Volio bih da organiziramo sastanke sa svim trenerima i momčadima Hrvatske lige. Svima nam je u cilju da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu", zaključio je novi izbornik.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider