Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
rijeka izgubila finale

Maja Petrović donijela sreću: Olimpik osvojio tradicionalni turnir ''4 grada''

U organizaciji odbojkaškog kluba Olimpik 23.rujna 2017. u ŠD Trnsko održan je tradicionalni turnir ''4 grada''.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na turniru su sudjelovale ekipe HAOK Rijeka CO, ŽOK Nova Gradiška, OK Zadar i domaćin OK Olimpik. U polufinalnim utakmicama Rijeka je dominatnom igrom u sva tri seta pobijedila ekipu Nove Gradiške (25:23, 25:16, 25:22).

Riječanke su tijekom cijelog susreta dominirale na servisu,bloku i obrani. Neforsirane pogreške koštale su Novu Gradišku boljeg rezultata i plasmana u finale. U drugom polufinalu domaćin Olimpik je u prva dva seta dominirao( 25:15, 25:17) u svim elementima i setove lagano priveo u svoju korist. U trećem setu trener Đurković daje priliku svojim igračicama s klupe što Zadar koristi i pobjeđuje treći set (22:25). U četvrtom setu domaćin ponovno igra u najjačem sastavu i dominantnim blokom, bez previše pogrešaka u napadu pobjeđuje 4. set i zaslužuje plasman u finale.

U utakmici za 3. mjesto Nova Gradiška je smanjila pogreške u napadu, te poboljšala servis i igru u bloku i obrani, te s laganih 3 - 0 pobijedila Zadar.

Finalna utakmica je protekla u dominantnoj i nadahnutoj igri Amazonki koje su od samog početka utakmice dominirale i pobijedile odbojkašice Rijeke rezultatom 3:0 (25:23,25:17,25:21).

Nakon osvojenog prvog trofeja prije početka Superligaške sezone trener Tomislav Đurković izjavio je sljedeće :

''Drago mi je što su se naši prijatelji iz Zadra, Rijeke i Gradiške odazvali na već tradicionalni, treći turnir 4 grada. Čestitke curama na prezentiranoj igri! U većem dijelu bio je to za nas dobro odigran turnir. Stvari koje smo radili dobro treba dalje usavršavati, određene slabosti koje smo povremeno prezentirali korigirati. Sljedeći vikend smo u Kašteli i već do tada moramo napraviti korak naprijed“.

Posebna gošća turnira bila je osmogodišnja Maja Petrović zbog koje je OK Olimpik prije dvije godine organizirao donatorsku utakmicu na kojoj je sakupljeno od prodaje karata 25.000,00 kn za Majino liječenje u Austriji. Naime, Maji Petrović se od svibnja 2014. liječila na KBC-u Rebro, gdje joj je dijagnosticiran neuroblastom, zloćudni tumor nadbubrežne žlijezde s metastazama u limfnim čvorovima vrata te u koštanoj srži.

Unatoč iznimnim naporima liječnika i osoblja KBC Rebro, nakon višemjesečne borbe, koja je uključivala ukupno 11 ciklusa kemoterapija, operaciju u kojoj joj je odstranjen i bubreg te transplantaciju koštane srži, Maja nije izliječena. Sakupljenim novcem od prodaje karata Olimpik je pomogao Maji da se uspješno liječi u Austriji. Od tog dana traje jedno novo prijateljstvo između članova Olimpika i Majine obitelji, koje traje intenzivno sve do danas.

REZULTATI TURNIRA:
Zok Nova Gradiška -HAOK Rijeka 0-3
Ok Olimpik - Ok Zadar 3-1

3.mjesto
Žok Nova Gradiška - OK Zadar 3-0

Finale
OK Olimpik - HAOK Rijeka 3-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider