Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"odabrao sam rodni kraj"

Červar emotivnom porukom objavio svoj povratak na klupu Kauboja

Bliži se trenutak kada ćemo moći i službeno reći da rukometna reprezentacija Hrvatske ima novog izbornika

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lino Červar već je napustio klupu Makedonije i ubrzo će stvar biti i formalno riješena. On će krajem tjedna biti predstavljen kao novi-stari izbornik rukometne repezentacije, iako su u našem Savezu i dalje oprezni:

"Još uvijek čekamo,ne možemo još ništa službeno reći, ali se nadamo da ćemo do kraja tjedna obaviti sve razgovore koji su potrebni i da ćemo onda do kraja tjedan donijeti konačnu odluku", rekao je Tomislav Grahovac.

U svom priopćenju, rukometni je Savez Makedonije napisao kako Červar odlazi, jer preuzima Hrvatsku rukometnu reprezentaciju, a i sam Červar potvrdio je tu informaciju rekavši kako je ipak odabrao Hrvatsku, ali i da mu odluka nije bila lagana.

Problem lociran, cilj je europsko zlato

"Hoće li to biti reprezentacija države u kojoj sam rođen, u kojoj imam obitelj, u kojoj sam se izgradio, razvio i afirmirao kao trener i doživio najveće svjetske uspjehe i u koju se kad-tad moram vratiti? Ili da odaberem reprezentaciju jedne male, ponosne zemlje, moje druge domovine Makedonije, koja me jako dobro dočekala, prihvatila kao svoga i dala mi sve? Ipak, odabrao sam Hrvatsku, moj rodni kraj, moju zemlju", napisao je Červar.

Lino Červar najtrofejniji je hrvatski izbornik, a njegov povratak kao optimalno riješenje pozdravlja i Nikša Kaleb koji se s Červarom na klupi okitio mnogobrojnim medaljama s najvećim natjecanjima.

"Lino je odličan trener, rekao bih i atipičan što se tiče psihološke pripreme, ali su svakom slučaju veliki radnik i veliki analizator protivnika kojemu uvijek traži slabu točku".

Červar će napustiti i klupu Metalurga, a reprezentaciju će pruzeti u svibnju. Hrvatska kao domaćin ne sudjeluje u kvalifikacijama za Euro iduće godine, a pred Červarom nije lak zadatak jer želja je medalja koja jedina nedostaje - europsko zlato. Patrik Ćavar mišljenja je da Lino može do medalje.

"Mislim da je dobro da se Lino vraća u reprezentaciju, ima iskustvo i uz podršku domaće publike i nekih igrača koji će se vratiti u reprezentaciju, mislim da može doći do medalje."

Povratak otpisanih

Mirko Alilović i Igor Vori već su istaknuli kako bi se odazvali ponovnom pozivu. Kaleb pak detektira veliki izazov koji očekuje Červara.

"Kada je reprezentacija bila na vrhuncu i osvajala zlatne medalje, tada je Hrvatska imala puno jači Metković, jaki Split, jaki Zamet, puno jaču Hrvatsku ligu i Lino će se zajedno sa Hrvatskim rukometnim savezom morati odrediti viziju i strategiju kako trenirati sa mladim igračima, jer nam strani klubovi neće školovati igrače niti ojačavati našu reprezentaciju".

Nakon sedam godina Lino Červar se vraća kući, a bit će zanimljivo vidjeti i koga će pozvati u svoj stručni stožer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider