Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vraća se ''mago di umago''

Lino Červar vodit će Kauboje na EP-u 2018. u Hrvatskoj!

Legendarni rukometni trener Lino Červar opet preuzima hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lino Červar bit će novi izbornik hrvatskih rukometaša. Danas je odradio još jedan sastanak s dopredsjednikom Hrvatskoga rukometnog saveza Zoranom Gopcem nakon kojeg je jasno kako će bivši izbornik opet voditi hrvatsku reprezentaciju.

''Ima još nekoliko stvari koje se moraju korektno završiti i kroz vrlo kratko ćemo vas obavijestiti o svemu. Nadam se da ćemo se naći u sljedećih desetak dana i da ćemo tada imati novog izbornika. To je sve što se može reći. Nigdje ne zapinje već gospodin Červar ima korektan odnos prema poslodavcu i institucijama za koje radi'', rekao je Gobac nakon sastanka, dok Červar nije htio ništa komentirati osim:

''Slažem se sa svime što je rekao Gobac.''

Aktualni izbornik Makedonije i trener Metalurga želi odraditi kvalifikacijske utakmice za EP s Makedoncima i samo zbog toga danas nisu i službeno objavili kako Lino preuzima Hrvatsku. Vidjet ćemo hoće li Červar proljeće provesti u Makedoniji ili će se ubrzo vratiti u Hrvatsku, ali sigurno je da Kauboji imaju novog/starog izbornika.

Podsjetimo, Željko Babić smijenjen je s pozicije izbornika posljednjeg dana siječnja nakon što je Hrvatska na dramatičan način ostala bez medalje na SP-u u Francuskoj.

Podržave li povratak Line Červara na klupu rukometaša?

Ukupno glasova:

Červar se na najdražu klupu vraća nakon sedam godina i ima nešto manje od godinu dana da pripremi Kauboje za osvajanje medalje na Europskom prvenstvu koje se u siječnju sljedeće godine održava u Hrvatskoj.

''Mago di Umago'' je u prvom mandatu na klupi Kauboja bio od 2002. do 2010. godine. Zaslužan je za preporod hrvatskog rukometa i stvaranje generacije predvođene Ivanom Balićem i Petrom Metličićem koja je godinu nakon njegovog dolaska prvi i jedini put u svojoj povijesti osvojila svjetsko zlato.

Nema Červara, nema finala

Godinu kasnije naši su rukometaši po drugi put u povijesti postali olimpijski pobjednici na OI u Ateni 2004. godine. Novo svjetsko finale igrali su 2005., a još jedno srebro sa SP-a Červar je osvojio 2009. u Hrvatskoj. Uz te četiri medalje, Červarova Hrvatska osvojila je i dva uzastopna srebra na EP-ima 2008. i 2010.

Posljednje finale koje su hrvatski rukometaši igrali izborio je Červar, a nakon toga su krenule žetve bronci pod Golužom (3) i Babićem (1).

Čelnici HRS-a odlučili su da Kauboje pred svojim navijačima opet vodi provjerena snaga. Spominjali su se i strani treneri poput favorita većine navijača Crnogorca Veselina Vujovića, Danca Ulricha Wilbeka ili pak Španjolaca Valera Rivere i Juana Carlosa Pastora, no prva opcija za Gopca i društvo uvijek je bio Červar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider