Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tri paklena dana

Štrlek otkrio kako su igrači prihvatili novog izbornika i zašto je dobro da prvu igramo s Francuzima

Hrvatski rukometaši od petka do nedjelje će se boriti za plasman na Olimpijske igre.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija započela je s pripremama za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se od petka 12. do nedjelje 14. ožujka održati u Montpellieru.

Kaubojima će suparnici, redom, biti domaćin Francuska te Portugal i Tunis, a dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u Tokio.

Veliki adut novog izbornika Hrvoja Horvata svakako će biti i Manuel Štrlek koji je u Dnevniku Nove TV otkrio kakva je atmosfera u reprezentaciji i najavio kvalifikacijski turnir.

"Sport se nikad ne treba osvrtati na ono što je bilo, svaki dan je nova borba i novo dokazivanje. Siguran sam da nitko od momaka više ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu u Egiptu, svi smo maksimalno napaljeni i želimo plasman na Olimpijske igre."

Kako su igrači doživjeli novog izbornika i kakve novosti možemo očekivati?

"Sigurno je jedino da nema puno vremena za neke eksperimente, probat ćemo se u ova tri-četiri dana maksimalno spremiti koliko je moguće. Kad izborimo Olimpijske igre, onda će preko ljeta biti više vremena za uigravanje."

"Francuzi su domaćini, na njima će biti ogroman pritisak"

Što posebno treba popraviti u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Egiptu?

"Pa dobro, to je tako, to je sport, svakom se može dogoditi loše prvenstvo. Imali su loših plasmana i Francuzi i Danci i Španjolci... Nismo bili pravi, ali puno godina igramo na vrhunskom nivou, imamo veliku kvalitetu i siguran sam da ćemo biti pravi u tim utakmicama."

U zaključku je Štrlek rekao:

"Tri vrhunske ekipe, svi se vide na Olimpijskim igrama i svi imaju svoje šanse. Mislim da će odlučivati jedna lopta. Moram priznati da mi je drago što s Francuzima igramo prvu utakmicu, jer oni su domaćini i na njima će biti ogroman pritisak. Portugal je odlična ekipa, imali su sad tu tragediju i vidjet ćemo kako će reagirati."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider