Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno, naši!

Legenda se vratila u hrvatsku rukometnu reprezentaciju i poručuje: "Ne može nam Austrija stvoriti probleme!"

Hrvatska rukometna reprezentacija od petka se u Zagrebu pripremama za kvalifikacijski turnir koji se idućeg tjedna igra u Hannoveru. Protivnici na putu do Olimpijskih igara bit će Njemačka, Austrija i Alžir.

Jedan od prvih poteza novog izbornika Islanđanina Dagura Sigurdssona bio je povratak u reprezentaciju iskusnog Jakova Gojuna.

"Trener Sigurdsson je pokazao da sa svojim klubovima i reprezentacijama gdje je bio da ima definitivno kvalitetu. Bio je čovjek proglašen i najboljim na svijetu, tako da se radi o ozbiljnoj ličnosti. Poznajem ga još dok je bio u Berlinu, šest godina je gore bio i isto je napravio ozbiljan rezultat. Znači sigurno njemu treba vremena. Sam je rekao da nema sad trenutno puno vremena, imamo svega par treninga i igraju se te kvalifikacije. Ali je vjerujem ako Hrvatska ode na Olimpijske igre da će imati tada jedan proces od 40 dana gdje će moći doći taj njegov izražaj", rekao j Gojun za Dnevnik Nove TV.

Čini li se Gojunu da imamo već podlogu za Sigurdsonovu skandinavskiju verziju rukometa već sad na ovom kvalifikacijskom turniru?

"Sigurno su momci pokazali, što sam sad i rekao na ovom prošlom prvenstvu da igraju brz i moderan rukomet. Rukomet je postao stvarno brz i dinamičan i u Ligi prvaka i u reprezentaciji igra se jako brzo pada, puno golova. Ja vjerujem da ćemo mi to prenijeti i u reprezentaciju i da će trener napraviti taj dodir, taj finiš koji on želi i da ćemo biti ozbiljna reprezentacija. Kažem, možda je bilo malo nerealno 11. mjesto ali ja vjerujem da ova Hrvatska još uvijak je dobra.

I za kraj par riječi o protivnicima. Pogotovo Njemačkoj i Austriji reprezentacije koje je Sigurdsson i vodio, pogotovo Austrija koja je oduševila na prošlom Euru pod Pajovićem, Njemačka koja igra kod kuće, onako dva definitivno teška zalogaja.

"Sigurno Austrija je prije možda nekom i bila nepoznanica, međutim sad svi znaju tko je Austrija, odigrali su stvarno dobar turnir. Pajović je napravio dobru reprezentaciju, sedam-osam vrhunskih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Neće biti lako sigurno će i na njima biti pritisak i oni žele na Olimpijske igre, ali mislim ako mi uđemo unutra angažirano ja ne vidim da nam mogu stvarati neke velike probleme. Nakon njih dolaze Nijemci koji su domaćini koji su uložili sve da odu na Olimpijske igre. Podbacili su na zadnjem prvenstvu. Ušli su do polufinala, ali nisu uzeli medalje. Sigurno to njima nije bio cilj. Znam kakav je njihov mentalitet, da oni na sva prvenstva žele uzeti medalju i sigurno će im biti velik ulog u tome, ali kažem mi ćemo iz utakmice u utakmicu. Bitno je prvo pobijediti Austriju, mislim da je to već jedna korak prema Olimpijskim igrama", istaknuo je Gojun.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider