Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SP u Dohi

Ruskom gimnastičaru koji se natjecao sa simbolom ruske invazije na grudima prijeti rigorozna kazna

Ivan Kuljak na dodjeli medalja pojavio se u trikou koji je na prsima imao slovo "Z", koje je simbol ruske invazije u Ukrajini, a sad bi mogao ostati bez brončane medalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi ruski gimnastičar Ivan Kuljak šokirao je svjetsku javnost potezom na SP-u u Dohi kad se pojavio na borilištu sa slovom "Z" otisnutim na grudima. Mnogi nisu ni primijetili tu gestu, a sad mu zbog nje prijeti rigorozna kazna.

Naime, Kuljak je osvojio brončanu medalju, ali sad bi je mogao izgubiti zbog svoje vješte provokacije. Zbog ruske agresije u Ukrajini nisu mu dozvolili nastup pod svojom zastavom, himnom i grbom, pa je ovaj odlučio zamijeniti ih slovom koje je simbol ruskog napada na Ukrajinu i nose ga mnogi ruski tenkisti na svojim vozilima.

gol expired VIDEO Ruski gimnastičar izazvao skandal: Pojavio se sa zlogasnim simbolom pa stao kraj Ukrajinca divider

Ruski sportaš preko noći je postao viralan, mnogi ga osuđuju, ali ruska sportska javnost ga naziva herojem jer je s osmijehom pozirao za kamere sa spornim grbom na prsima, samo nekoliko koraka udaljen od ukrajinskog kolege koji je osvojio zlato.

Odgovor na ponašanje Ukrajinaca

Za ruske medije je objasnio razloge svog poteza:

"Vidio sam kako su Ukrajinci komunicirali s nama, pa sam im vratio. Uzvikivali su nam 'Slava Ukrajini' za vrijeme natjecanja, ali više od ičeg frustriralo me to što su tražili da ruski sportaši budu izbačeni s natjecanja iako nismo ništa loše učinili. Došli smo se natjecati, ali do samog kraja nismo znali hoćemo li uopće nastupiti u finalu", požalio se.

gol expired Bila je jedna od najboljih i najljepših svjetskih gimnastičarki, a sad kao ruska pukovnica šokira javnost divider

No, to objašnjenje neće vrijediti kod Međunarodne gimnastičke federacije, koja je pokrenula istragu zbog njegove provokacije na dodijeli medalja i najavila je rigorozne kazne kako bi zaštitila integritet sporta. To znači kako bi Kuljak mogao ostati bez svoje brončane medalje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider