Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gala večer u Beču

Troje hrvatskih rukometaša primljeno u novootvorenu Kuću slavnih

Otvorena je rukometna Kuća slavnih, a u nju su između ostalih primljeni Ivano Balić i Irfan Smajlagić.

Ivano Balić (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

 

Na gala večeri Europske rukometne organizacije (EHF), održanoj u Beču u ponedjeljak navečer, otvorena je i rukometna Kuća slavnih, a velika priznanja dobili su hrvatski velikani Ivano Balić, Irfan Smajlagić i Jelena Grubišić.

 

Po uzoru na američke sportove krovna je europska rukometna institucija odlučila odati priznanje rukometašicama i rukometašima koji su svojim igrama doprinijeli razvoju ovog sporta i pritom ostavili neizbrisiv trag u rukometnom svijetu. Veliko osobno priznanje tako je, između ostalih, dobio i nekadašnji hrvatski rukometaš Ivano Balić.

gol expired Mladi hrvatski rukometaši osigurali plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva divider

Balić je za CO Zagreb nastupao od 2008. do 2012. godine, a u karijeri je još nosio i dresove Splita, Metkovića, Portland San Antonija, Atletico Madrida i Wetzlara. S hrvatskom rukometnom reprezentacijom osvojio je brojne medalja, među kojima se najviše ističu zlata sa Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine, odnosno s Olimpijskih igara u Ateni godinu dana kasnije.

Među odabranima je i danas 61-godišnji Irfan Smajlagić koji je za hrvatsku reprezentaciju igrao od 1992. do 2000. godine, dok je u klupskim okvirima od hrvatskih klubova nastupao za Medveščak, Badel 1862 Zagreb i Zamet. U inozemstvu je između ostalih igrao za Nimes i Bordeaux.

Rukometaši Magdeburga Spektakl u polufinalu Lige prvaka: Nijemci izbacili Barcelonu nakon penala, Kielce svladalo PSG divider

Od reprezentativnih uspjeha ostaju u pamćenju nastupi Smajlagića na Olimpijskim igrama u Atlanta 1996. kada je rukometna reprezentacija Hrvatske osvojila zlato, a na Svjetskom prvenstvu godinu dana ranije Smajlagić i Hrvatska su bili srebrni.

Jelena Grubišić je veliki dio karijere čuvala mrežu Lokomotive, od 2002. do 2009. godine nakon čega je uspješnu karijeru dodatno nadogradila braneći za ljubljanski Krim, Gyori i bukureštanski CSM.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider