Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prijeti tužbama

Odluka koja je razbjesnila našeg svjetskog prvaka: Opet mora u kvalifikacije za Olimpijske igre

Kvesić je prije dva mjeseca dobio potvrdu da je čekirao vizu za Tokio. No, onda se dogodio šok...

Ivan Kvesić je 2018. završio kao prvak svijeta, a 2020. je planirao završiti s olimpijskom medaljom.

I krenuo je odlično prema tom cilju - nakon serije kvalifikacijskih turnira 24-godišnji Kvesić je prije dva mjeseca dobio potvrdu da je čekirao vizu za Tokio.

No, onda se dogodio šok...

"Mi smo imali kroz dvije godine ukupno 20 natjecanja, a bila su predviđena još dva natjecanja koja su odgođena zbog koronavirusa. Međunarodni olimpijski odbor je odlučio zaključiti to i reći da prva četiri idu na Olimpijske igre, a ostali idu u dodatne kvalifikacije. To bi značilo da ja sad mogu teoretski ispasti s Olimpijskih igara sljedeće godine nakon ta dva turnira."

Krije li se iza svega politika?

Službeni razlog ove odluke nije dobio.

"Pravi razlog mi ne znamo ustvari. Budući da je to napravio samo karate od svih olimpijskih sportova, mislim da ne trebamo biti previše mudri da bismo zaključili o čemu se radi. Vjerojatno politika", kazao je Kvesić za Dnevnik Nove TV.

Karate debitira na Olimpijskim igrama i u našem Savezu su do jučer slavili i spremali pripreme za Kvesića i možda još ponekog natjecatelja.

"Hrvatski karate savez je uputio jedan upit Svjetskoj karate federaciji za obrazloženjem. Oni su nam rekli da kvalifikacijski postupak nije promijenjen nego ga oni samo žele završiti do kraja u ovoj kvoti turnira. Međunarodni olimpijski odbor je to potvrdio", istaknuo je Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza.

Mnoge Ivanove kolege ostali su zatečeni ovom odlukom i tražit će pravdu na sudu.

"Ako se naši savezi i nacionalni odbori ne zauzmu za nas, sportaši su spremni pisati i privatne arbitraže i ići do kraja jer smatram da smo zakinuti", odlučno će Kvesić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider