Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
bravo klinci

Sadaić i Meglić srebrni u Poljskoj, Ban korak do medalje

Mladi hrvatski badmintonaši nastavili su nizati sjajne rezultate na međunarodnim turnirima diljem Europe

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proteklih se dana u poljskom Lubinu igrao jaki međunarodni juniorski turnir za igrače do 17 godina, Polish U17 International 2017. Hrvatsku su na turniru predstavljali naši najbolji mlađi juniori: Luka Ban (BK Medvedgrad 1998), Josip Meglić (BK Zagreb Maksimir) i Inga Sadaić (BK Zagreb Maksimir).

Veliki rezultat ostvario je mješoviti par Meglić/Sadaić osvajanjem srebrne medalje! U finalu turnira od njih je bio bolji ruski par Karpov/Kulkova.

Inga je tom rezultatu nadodala i brončanu medalju u ženskim parovima s partnericom Marijom Sudimac (Srbija).

Muški par Ban/Meglić zaustavljen je na korak do medalje, u četvrtfinalu su od njih bili bolji domaćini Poljaci. U pojedinačnim konkurencijama najbolji rezultat ostvario je Luka Ban koji je došao do četvrtfinala turnira gdje je u napetom meču izgubio od Slovaka Antonska.

Ovi rezultati pokazuju da imamo jako dobre mlade igrače koji pariraju najboljima iz regije i Europe. Kruna njihove karijere u kategoriji mlađih juniora dolazi ove godine u studenom, kada je na rasporedu Europsko prvenstvo u Češkoj. Svo troje hrvatskih predstavnika bit će na tom turniru i pokušat će za Hrvatsku osvojiti pokoju medalju.

Čestitamo našim igračima i seniorskom izborniku Igoru Čimburu koji je bio s njima u Poljskoj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider