Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''idemo napraviti iznenađenje!''

Prva hrvatska reprezentacija koja je izborila Olimpijske igre: U Tokio ne idu turistički

Stolnoteniska reprezentacija prva je hrvatska selekcija koja je izborila Olimpijske igre! Prvi put nakon Pekinga, a nakon što ih nije bilo u Londonu i Rio de Janeiru.

Ono što su oni uspjeli ostvariti, barem za sada, nije pošlo za rukom niti našim vaterpolistima, ni našim rukometašima. Oni su naša prva reprezentacija koja je uspjela ostvariti plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Oni su naši najbolji hrvatski stolnotenisači.

Reprezentaciju čine trojica mlađih igrača Tomislav Pucar, Tomislav Frane Kojić i Filip Zeljko, i vjerujte, njihov trening nije lako niti promatrati sa strane.

Reprezentaciju predvodi Andrej Gaćina koji je u Pekingu prije 12 godina branio boje Hrvatske sa Zoranom Primorcem i Tan Rui Wuem. Tada je posljednji put Hrvatska imala stolnotenisku reprezentaciju na Igrama. A kao dugogodišnji uspješni stolnotenisač, Gaćina objašnjava zašto je ovo velik uspjeh za Hrvatsku.

gol expired Prošao je "pakao" u Barceloni, a sada ih je žestoko napao: "Oni su klaunovi. Sve rade naopako" divider

"On je drugi najmasovniji sport na svijetu poslije nogometa. OK, pomaže to što je Kini to tradicionalni sport, ali stvarno se teško kvalificirati i uspjeti u ovom sportu, tako da svakih uspjeh koji mi ostvarimo, to je hvalevrijedno."

Izbornik reprezentacije Neven Karković ističe kako njegova reprezentacija u Tokio neće otići turistički.

"Onaj tko je rekao 'važno je sudjelovati', najvjerojatnije je izgubio. E, mi nećemo na taj način ići. Naša želja već sada je da pokušamo napraviti zaista jedno veliko iznenađenje. Hoće li to biti moguće? Trebat će nas malo i ždrijeb pomaziti, trebat ćemo bit u najboljoj formi, trebat će i sportske sreće, a u tim okolnostima, onda je možda i moguće."

gol expired Amerikanci sprdaju rukomet: Tvrde da bi LeBron i društvo sve zgazili, odgovorili im Dončić i Karabatić divider

Velika uzdanica reprezentacije je 24-godišnji Tomislav Pucar, sada 32. igrač svijeta.

"Azijati dominiraju u našem sportu, tako da mislim da je to dosta dobar rezultat, ali naravno, nadam se da se može još napredovati i dat ću sve od sebe se još ide gore."

U video-prilogu pogledajte kako se naš reporter snašao u igri protiv hrvatskih reprezentativaca!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider