Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dođite u Ledenu

Hrvatska fantastično otvorila Svjetsko prvenstvo divizije IIA

Hrvatska seniorska reprezentacija pobjedom je otvorila Svjetsko prvenstvo Divizije IIA u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najtežoj utakmici na prvenstvu rezultatom 3:1 su nadigrali Australiju. 'Klokani' su najveći konkurent za zlato i prolaz u viši rang, a ove nedjelje u Domu sportova nisu imali šanse. Doduše, uspjeli su šokirati oko 3.000 navijača u 2. minuti kada je Darge pospremio pločicu u Tomljenovićevu mrežu.

Dojam je da su suci propustili svirati evidentno zaleđe, ali to je bilo sve od Australaca. Hrvatska je ubacila u brzinu više i do kraja utakmice namještala nišanske sprave. Dominik Kanaet je izjednačio u 14. minuti, a Joel Prpic u 22. doveo Hrvatsku u vodstvo. Igralo se na jedan gol, a australski vratar je briljirao. Sakupio je do ukupno 39 obrana (šutevi 42-23), a opet je kapitulirao tek u 57. minuti. John Hećimović je u svom stilu neobranjivo rasparao mrežu.

„Bio sam jako nervozan“, priznao je nakon utakmice hrvatski izbornik Donald Maclean kojem je ovo bio debi kao seniorski trener:

„No, igrači su odlično odigrali, zadovoljan sam kako je cijela momčad reagirala. Znali smo samo da je Australija jaka, ali smo ih nadigrali. Napravili smo prvi korak, čekaju nas još četiri.“

Bilo je još hrvatskih debitanata na SP-u – mlada trojka Luka Mikulić, Ivan Brenčun i Marko Šakić. I oni su imali dobru minutažu. Šakić je zamalo i zabio, pogodio je prečku.

„Šteta bio bi to stvarno onda savršeni debi, ali i ovako je bilo super. Bilo je i dosta navijača, nadam se da će ih još više doći na preostale utakmice“, poručio je Šakić, koji je u subotu proslavio i 19. rođendan.

Hrvatska u ponedjeljak igra protiv Španjolske (20.15 sati).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider