Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SP u vaterpolu

Italija ili Kazahstan na Hrvatsku, Mađari u četvrtfinalu

Hrvatski vaterpolisti sigurno nisu bili presretni kada su saznali da će protiv domaćina Mađarske igrati za polufinale Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mađarska vaterpolska reprezentacija je pobjedom nad Francuskom 13-7 osvojila prvo mjesto u skupini B Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima te tako izborila izravan plasman u četvrtfinale zahvaljujući tome što je Italija svladala Australiju s nedostatnih 13-5 da bi Mađarima preotela prvo mjesto pa će Talijani u osminu finala na Kazahstan, a pobjednika u četvrtfinalu čeka Hrvatska. 

Talijanima je za osvajanje prvog mjesta u skupini trebala pobjeda od 11 golova razlike protiv Australije, koju su Mađari pobijedili sa 13-3.

Dvoboji osmine finala na rasporedu su u nedjelju, 23. srpnja, a sastaju se: Brazil - Australija (13.30 sati), Kazahstan - Italija (15 sati), Grčka - Japan (20.30 sati) i Španjolska - Rusija (22 sata).

Izravan plasman u četvrtfinale izborili su Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Mađarska. Četvrtfinalni dvoboji na rasporedu su u utorak, 25. srpnja. Hrvatska će protiv pobjednika dvoboja Italija - Kazahstan igrati u 22 sata.

Ostale parove čertvrtfinala čine: Crna Gora - Grčka/Japan (14.50 sati), Mađarska - Rusija/Španjolska (16.10 sati) i Srbija - Brazil/Australija (20.30 sati).

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider