Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
on poznaje španjolce

Metličić otkrio gdje je šansa Hrvatske: ''Nas nitko ne smije podcijeniti''

Hrvatska reprezentacija sutra igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Španjolske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjede protiv Egipta i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva Hrvatska čeka ogled sa Španjolskom za polufunale.

Petar Metličić i Luka Šebetić bili su gosti press konferencije u Montpellieru.

"Možemo očekivati tešku utakmicu. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani svih 60 minuta. Igrali su dobro u grupi ali su visili u osmini finala. Na ovom prvenstvu je sve moguće i nema izrazitog favorita. Morat ćemo biti na najvišoj razini. Igrat ćemo 6-0 obranu, jer u Poljskoj na europskom prvenstvu nismo dobro stajali kada smo igrali obrani 5-1. Kada smo zaigrali 6-0 smo ih sustigli. Oni nemaju dobre vanjske pucače i sve više manje guraju na pivota Aguinagaldea. Tipično španjolski da se sve vrti oko pivota. Imaju vrhunska krila (Tomas i Rivera) i odlične vratare", smatra Metličić.

''Potpisao bih da ovako igramo i dalje te uđemo u finale. Nama je cijela vanjska linija rezervna, najbolji igrač (Domagoj Duvnjak) ima problema s koljenom i igra praktički bez ijednog treninga. Ne bježimo od odgovornosti, ali isto tako je činjenica da ne izgledamo dobro. Mi ćemo biti zadovoljni da oni pokažu karakter. Ja se nadam da će doći ta prava utakmica koja će nam dati snagu'', rekao je Petar Metličić.

Pitanje za Šebetića bilo je kako stoji sa samopuzdanjem.

''Držim se. Mi smo pobijedili i sretan sam što sam dio ovog svega. Nadam se našem prolasku dalje. Ova iznenađenja su pokazatelj. Mi smo neke ''mine'' prešli. Trebat ćemo sad odigrati jednu jaku utakmicu. Bit će tvrdo.

''Tu je puno igrača s kojima sam ja igrao, ne uvode neke mlade. Vratari su im vrhunski i mladi. Pripremit ćemo za njih taktički, probat ćemo ih i malo prestrašiti. Oni su mali favorit, ali Hrvatsku ne smije nitko podcjenjivat'', rekao je Metličić.

Može li Hrvatska do polufinala preko Španjolske?

Ukupno glasova:

''Teško je samo gledati s klupe, ne možeš nikog za vrat uhvatiti. Interesantno je na klupi, pogotovo našoj'', u šali je rekao pomoćnik izbornika.

''S Makedonijom su igrali teško, s Tunisom, jedino su Slovence baš pregazili. Ako osjete krv oni lete, ali ako ih držiš pod pritiskom oni se već polako povlače. Tu je naša šansa.''

''Stepančić je sinoć nakon utakmice rekao da je dobro.''

''Imali smo pravu na još jednu zamjenu. Vratari su bili dobri, ali nisu bili dovoljno dobri. Pešić je iskusan, bio je odličan.''

Španjolci se u posljednjih pet, šest godina nisu posebno pomladili.

"Istina. Ja sam igrao s nekima. To znači da i nisam toliko star. Vratari su im relativno mladi, a ostali, praktički nositelji igre su već u nekim godinama. Aguinagalde je tu, Sarmiento, Raul Entrerrios, Canellas, Gurbindo... Sve su to iskusni igrači i tek pokoji mlađi, novi igrač na sceni", kaže pomoćni trener Kauboja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider