Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jesen na parketu

Futsal Dinamo i Olmissum domaćini svojih skupina Lige prvaka!

Hrvatski prvak u futsalu Dinamo i viceprvak bit će domaćini svojih skupina Lige prvaka.

Slavlje Futsal Dinama (Foto: Tomislav Kristo/Cropix)

Hrvatski prvak Futsal Dinamo još uoči osvajanja povijesnog prvog naslova znao je da će sljedeće sezone igrati Ligu prvaka, a Uefa je sad objavila kako je prihvatila kandidaturu Modrih i dodijelila im domaćinstvo glavne runde, a domaćin svoje bit će i viceprvak Olmissum.

Futsalska Liga prvaka igrat će se u Zagrebu od 24. do 29. listopada! Dinamo će suparnike saznati 5. srpnja i u natjecanje će krenuti u drugoj od četiri faze natjecanja.

UEFA je u četvrtak donijela kalendar natjecanja u sezoni 2023/24 i odredila jakosne skupine za Glavnu rundu Lige prvaka koja se sastoji od ‘Puta A’ i ‘Puta B’. U Putu A nalazi se 16 momčadi s najboljim koeficijentima u toj fazi natjecanja, među njima i hrvatski viceprvak Olmissum kojem će ovo biti treći nastup Ligi prvaka. Tri od četiri momčadi iz svake od četiri skupine Puta A izborit će plasman u Elitnu rundu natjecanja.

MNK Olmissum - Futsal Dinamo MNK Olmissum - Futsal Dinamo (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

Futsal Dinamo će, zbog svojeg europskog koeficijenta, krenuti iz ‘Puta B’, u kojem će biti rangirane momčadi od 17. do 32. mjesta. U putu B samo pobjednici četiri skupine prolaze u Elitnu rundu. Protivnici će biti poznati dakle u srijedu, a zasad se zna kako će plavi biti u skupini s jednim od tri kluba – Kampuksen Dynamo (prvak Finske), JB Futsal Gentofte (prvak Danske) ili FC Stalitsa Minsk (prvak Bjelorusije). Preostala dva protivnika dobit će iz Preliminarne runde koja će se igrati od 22. do 27. kolovoza.

Domaćin svoje skupine Lige prvaka bit će i Olmissum koji će u ‘Putu A’ ugostiti Barcelonu, Sporting ili Benficu iz prvog pota, zatim nekoga iz trećeg pota – Ayat (Kazahstan), Haladas (Mađarska), Luxol St. Andres (Malta), United Galati (Rumunjska) te nekoga iz četvrtog pota – Hil (Ukrajina), Differdange 03 (Luksemburg) i Etoile Lavalloise (Francuska).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider