Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatne brojke

Najbolji u povijesti: Ovome se još godinama nitko neće ni približiti

Francuska reprezentacija apsolutni je vladar svjetskog rukometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlato na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2017 za Thierryja Omeyera bilo je peto u njegovoj karijeri na svjetskim prvenstvima, dok su Michaël Guigou, Nikola Karabatić, Daniel Narcisse i Cedric Sorhaindo uzeli svoje četvrto svjetsko zlato. I svi navedeni igrači neporaženi su u finalima svjetskog prvenstva. Štoviše, najtrofejnija su i najbolja rukometna generacija svih vremena.

Trener Didier Dinart također je uzeo svoju četvrtu medalju na SP-u, uključujući tri zlata kao igrač (2001., 2009. i 2011.), dok je njegov pomoćnik Guillaume Gille došao do svoje treće zlatne medalje. Ukupno, kada se kod aktualne francuske reprezentacije zbroje sve pojedinačne zlatne medalje na svjetskim prvenstvima dolazi se do nevjerojatnih 45 medalja.

Rekorder je, naravno, legendarni Omeyer, koji je još 2001. bio rezerva Brunu Martiniju, kada je Francuska osvojila svoju drugu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima.

U međuvremenu, Omeyer je postao jedan od najboljih, ako ne i najbolji vratar svih vremena. Čovjek je u posjedu pet zlatnih medalja na SP-ima, a ukupno ih ima deset s francuskom reprezentacijom.

''Teško je sada pronaći prave riječi. Sjajan je osjećaj pobijediti kod kuće. Bio je to veliki turnir za nas, ponosan sam na svoju momčad i sretan zbog navijača koji su nas bodrili cijelo prvenstvo. Još uvijek ne znam je li to bilo moje posljednje veliko natjecanje. Sada samo želim uživati u ovom trenutku'', izjavio je nakon finala Omeyer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider