Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ZANIMLJIVA ODLUKA

Francuski izbornik mogao je birati u koju će skupinu: Odabrao je izbjeći onu u kojoj je Hrvatska

Zanimljiva stavka olimpijskog ždrijeba bila je ta da je Francuski izbornik mogao birati u kojoj će skupini njegova momčad zaigrati.

Guillaume Gille (Foto: screenshot)

Završen je ždrijeb skupina olimpijskog turnira u rukometu, na kojem je Hrvatska reprezentacija saznala svoje protivnike

Bio je to ždrijeb u kojem su se izvlačile dvije skupine po šest momčadi, iz šest jakosnih skupina, koje baš nisu nužno oslikavale realnu snagu momčadi.

Francuzi birali protiv koga će igrati

Francuzi su se tako nalazili u četvrtoj jakosnoj skupini i to uz vrlo zanimljivu stavku koju im je ždrijeb osigurao. Nakon što sve preostale momčadi, osim i njih i Slovenaca budu izvučene, imali su priliku odabrati u kojoj će skupini oni igrati.

Izbornik aktualnih olimpijskih pobjednika vjerojatno nije dugo razmišljao te je odabrao skupinu u kojoj će igrati protiv Danske, Norveške, Mađarske, Egipta i Argentine.

Tako su Slovenci otišli Španjolskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj, Švedskoj i Japanu. Jasno je kako je to skupina u kojoj je samo jedan autsajder, a pet momčadi će se kvalitetno potući za izbjegavanje petog mjesta, koje će lošijem uskratiti polufinale.

Ovo im otvara prostor za kalkulacije

Francuzi imaju naoko lakšu skupinu, ali gledajući da su u njoj zajedno s Dancima, vrlo vjerojatno im se otvara prilika za kalkulacije, putem kojim bi svjetske prvake i europske doprvake izbjegli sve do finala. 

To je naravno nešto što ne želimo vidjeti, ali na olimpijskim turnirima, budući da sustav odigravanja do dozvoljava, itekako očekivano i uobičajeno.

No, ne treba gledati na Francuze i ekipu iz druge skupine, izbornika Sigurdssona i ekipu čeka itekako težak posao izboriti četvrtfinale, a onda je tamo uistinu svejedno protiv koga će se igrati. Mnogi bi rekli kako turnir zapravo tek tada započinje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider