Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najveći svih vremena

Bili smo na svečanoj premijeri filma o hrvatskoj trenerskoj ikoni: "U nekim momentima su mi dolazile suze"

Svečanom premijerom u Zagrebu je predstavljen dokumentarni film o proslavljenom hrvatskom treneru Ratku Rudiću.

Film "Dogodilo se - Ratko Rudić - istinita životna priča", čiji je autor Dejan Aćimović, priča je od 115 minuta koja govori o putu najtrofejnijeg vaterpolskog stručnjaka na svijetu, od njegovih igračkih početaka u Zadru do fantastičnih trenerskih rezultata. Film o najtrofejnijem hrvatskom treneru svijetlo dana ugledao je nakon gotovo 6 godina.

6 godina 125 sugovornika, od vaterpolskih legendi, igrača, prijatelja satkano je u priču o putu najtrofejnijeg vaterpolskog trenera na svijetu.

"Nekako blijede sva ta sjećanja i na jedanput se sve to i obnovi i meni su u nekim momentima gotovo suze dolazile na oči", priznao je Ratko Rudić za Dnevnik Nove TV.

Film otkriva kako je Rudić prve utakmice odigrao za Zadar, prvi trofej je osvojio pod kapicom splitskog Jadrana, a obilježio je i značajan dio epohe beogradskog Partizana. Ipak, kao trener čija je karijera trajala 39 godina, bio je još uspješniji. Osvojio je čak 39 medalja, od čega 16 zlatnih, što ga čini najboljim hrvatskim trenerom svih vremena.

Bukić: Imamo čovjeka koji je u nečem najbolji na svijetu

"Mislim da moramo biti ponosni što imamo čovjeka koji je u nečem najbolji na svijetu, a to je trener ekipnog sporta. Četiri olimpijska zlata čovijek je osvojio, da li će to itko ikad", pita se Perica Bukić, izvršni dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Jedan od onih koji se pod Rudićevim ravnanjem okitio najsjajnijim odličjima, nekadašnji je najbolji vratar svijeta, a danas državni tajnik za sport Josip Pavić.

"On je dva koraka ispred tebe, tako ja se sjećam banalnosti kad smo svi zajedno morali ići na doručak, ali pošto sam se ja ranije dizao ja bi već obavio doručak i poslije se priključio ekipi iza prvog kantuna što bi mi u Splitu se makneš da ne moraš opet jesti."

Rudić se u mirovini vratio prvoj ljubavi

Nakon 6 godina i 500 sati snimljenog materijala sve je u 115 minuta pretočio autor Dejan Aćimović.

"Posebno nam je bitno što će ovaj film pokrenuti jednu akciju, a to je promocija sporta među mladim ljudima. Moje dijete je bilo u vrtiću neću sad reći kojem, jedno dijete ima dijabetes, jedno rubno dijabetes, jer se ne bave sportom."

Iako se Rudić umirovio prije četiri godine, njegov način življenja i dalje je uz vaterpolo. Predsjednik je Stručnog savjeta u Hrvatskom vaterpolskom savezu, ali sad vremena ima i za svoju prvu ljubav - slikanje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider