Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kapa dolje majstore

Hrvatu jedna od najprestižnijih fair play nagrada: Oduševio Slovence, pokazao je najbitniju vrlinu - ljudskost!

Dino Bošnjak dobitnik je nagrade Europskog fair play pokreta (EFFP) pod nazivom Spirit of fair play (Duh fair playa).

Dino Bošnjak (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Samo nekoliko dana nakon što je dobio priznanje Europskog atletskog saveza, hrvatskom dugoprugašu Dini Bošnjaku stigla je obavijest da je dobitnik nagrade Europskog fair play pokreta (EFFP) pod nazivom Spirit of fair play (Duh fair playa).

Za to priznanje nominirala ga je Slovenska olimpijska akademija, a prijedlog su podržali Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Hrvatski fair play odbor (HFPO).

Lovro Majer prima čestitke Lovro Majer zabio prvijenac u dresu Wolfsburga divider

Kako stoji u pozivnici Europskog fair play pokreta, Dino Bošnjak je zaslužio nagradu za izvanrednu gestu korektnosti na ekipnom Europskom atletskom prvenstvu u Chorzowu te ga se poziva na uručenje nagrade 23. studenoga 2023. godine u Baku.

Čim je ugledao Slovenca, nije dvojio

Podsjetimo, 27-godišnji Velikogoričanin je tijekom utrke pomogao slovenskom atletičaru Vidu Botolinu koji je kolabirao. Ne mareći za vlastiti rezultat, Bošnjak je suparniku, držeći ga ispod ruke, pomogao doći do cilja. To nije pomoglo slovenskoj reprezentaciji da izborenim jednim bodom ostvari plasman u elitnu skupinu europske atletike. Naime, Botolin je zbog nesamostalnog ulaska u cilj diskvalificiran, ali korektna gesta hrvatskog atletičara obišla je svijet.

Ivan Perišić FOTO Dobro je sve: Ivan Perišić prebacio terapiju u more ispred splitskog hotela divider

Ukoliko Dino Bošnjak ne bude u mogućnosti osobno primiti nagradu i ne pošalje izaslanika na gala-večer u Baku, postoji mogućnost da istu preuzme dopredsjednica EFFP-a Biserka Vrbek, s obvezom uručenja trofeja Spirit of fair play na HOO-ovoj svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 20. prosinca.

Europski fair play pokret je nevladina udruga, osnovana 1994. godine, i broji 40 redovnih te 19 pridruženih članova. Godine 1996. EFPP je utemeljio godišnje nagrade (European Fair Play Awards) s ciljem promicanja načela korektnog sportskog natjecanja na europskom kontinentu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider