Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
uvijek optimist

Damir Martin operirao kuk: Vjeruje u brz povratak i nastup na Olimpijskim igrama

Uvijek je optimističan kad su oporavci u pitanju i vjeruje da će nastupiti u Tokiju.

Damir Martin (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatski veslač Damir Martin, osvajač dva olimpijska srebra, operirao je kuk i sljedećih pet do šest mjeseci čeka ga faza rehabilitacije. Vukovarac se odlučio na ovaj potez čim je ustanovljena ruptura hrskavice, kako bi se stigao oporaviti za Olimpijske igre u Tokiju.

Finale u Riju prije tri godine pratilo se euforično u klubu Damira Martina. Damšo je tada zaostao pet tisućinki za Olimpijskim zlatom, a njegovi prijatelji radovali su se novoj šansi u Tokiju. No nad njom se sada nadvio oblak sumnje. Martin je morao pod nož, operacija kuka bila je neizbježna.

"Poslije Svjetskog prvenstva više nisam mogao trpjeti bol i otišli smo slikat to na magnet da vidimo što je to točno, magnetska nam je pokazala da je ruptura labruma."

Drugim riječima, pukla je hrskavica na spoju bedrene kosti i zdjelice. Martin je operaciju odradio u Munchenu.
"Svjetski stručnjak za kuk profesor Dienst je odradio posao, dva i pol sata je trajala operacija. Kaže da nije bilo komplikacija, zadovoljan je kako je sve odradio."

Oporavak bi trebao trajati između pet i šest mjeseci, no s obzirom da je 31-godišnji Vukovarac jedan od najspremnijih hrvatskih sportaša, ne bi bilo iznenađenje da i prije sjedne u čamac.

"Ja sam uvijek optimističan i kad mi se kaže četiri do šest tjedana, ja to računam za četiri tjedna. Ako mi kaže za pet do šest mjeseci povratak u čamac, ja računam na pet."

Bude li sve po planu, za Tokio će imati nešto više od tri mjeseca pripreme. Vlasnik dvije srebrne Olimpijske medalje ne gubi nadu da će se one tisućinke iz Rija u Japanu okrenuti u njegovu korist.

"Je, bilo je blizu, nadao sam se da ću moć to sad ispravit u Tokiju, al ništa još nije izgubljeno. Ja vjerujem da se mogu spremiti, malo je nerealno sada razmišljati o nekoj zlatnoj medalji. Prvo na što sam fokusiran je maknuti štake, onda ojačat natrag muskulaturu, a onda napraviti prve veslačke zaveslaje."

Damir se večeras vratio u Hrvatsku na kućnu njegu. Fizioterapeut bit će njegov najbolji prijatelj u idućim mjesecima. Mi mu želimo da se mukotrpan oporavak idućeg ljeta isplati u obliku treće Olimpijske medalje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider