Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajna Talijanka

Carolina Kostner osvojila Zlatnu piruetu

Sjajna talijanska klizačica, bivša svjetska i peterostruka europska prvakinja, Carolina Kostner nakon četiri godine ponovo je osvojila Zlatnu piruetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Velika je čast za mene biti ovdje. Hvala Zagrebu što mi je pomogao vratiti se i još jednom doživjeti ovako sjajno iskustvo," kazala je 29-godišnja Talijanka koja se vratila natjecateljskom klizanju u kojem je nije bilo gotovo tri godine.

"Nadam se da svojim prisustvom mogu pomoći hrvatskoj djeci, pokazati im da se i nakon što padneš, ponovo možeš podići. Da nikad ne smiješ izgubiti hrabrost raditi ono što voliš ili barem pokušati. Jer, nikada nećeš znati što možeš ako nisi pokušao. To nije lak put, ali dugoročno ti daje najviše. Zagreb je pun odlične energije, bilo bi sjajno opet biti ovdje i na vašem velikom 50. rođendanu. U svakom slučaju, želim ovom natjecanju puno uspjeha," poručila je Kostner koja je pobijedila sa 196,23 boda.

Drugo mjesto sa 192,03 boda pripalo je prošlogodišnjoj svjetskoj i europskoj prvakinji Ruskinji Jelizaveti Tuktamišev, dok je brončana njezina sunarodnjakinja Alena Leonova (191,39).

Subotnji, posljednji dan 49. Piruete starta u 12 sati s finalnim programima sportskih parova u kojem će se boriti i naši reprezentativci Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru. Od 15 sati na programu je slobodni program klizača gdje će nastupiti i naš Nicholas Vrdoljak, a Piruetu će od 20 sati zatvoriti Revija pobjednika.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider