Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
antireklama za sport

Ovo je prava lakrdija: 20 autogolova na jednoj utakmici

Kako izbjeći jakog protivnika? Zabij sebi koliko god možeš.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nedjelju se u Rusiji dogodila teška lakrdija na utakmici zimskog sporta naziva bendi (bandy). Radi se o spoju hokeja na ledu i nogometa koji ima velik broj poklonika u zemljama koje nemaju problema s niskim temperaturama, dok je sam sport stariji predak puno popularnijeg hokeja.

U ruskoj Super ligi na utakmici Baikal-Energiye i Vodnika iz Arhangelska vidjeli smo vjerojatno jednu od najsramotnijih utakmica bendija u povijesti. Nakon što 20-ak minuta prije kraja nije bilo golova, igrač Vodnika Oleg Pivovarov odlučio je vlastitoj momčadi zabiti tri autogola u nizu.

Igrači gostiju odgovorili su s devet pogodaka ubačenih u vlastitu mrežu, ali je Pivovarov uzvratio s još osam komada iza leđa vlastitog vratara.

Naravno, vodstvo lige je bijesno zbog ovakve antireklame za cijeli sport pa je predsjednik lige Boris Skrynnik najavio oštre kazne za oba kluba. Optužio je domaćine da su prvi započeli lakrdiju kojoj je cilj bio izbjeći aktualnog prvaka u doigravanju.

Baikal-Energiyi taj poraz nije bio potreban kao domaćinima, ali su njezini igrači odlučili do kraja izgurati ovu sramotu.

Što se bendija tiče, dodat ćemo i kako se igra na otvorenom. Teren je velik poput nogometnog i sudjeluje 11 igrača. Igra se dva puta po 45 minuta i umjesto paka se koristi malena loptica, dok vratari primjerice nemaju palicu kao igrači.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider