Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Brane naslov prvaka

Barakude spremne za finale EP-a: Evo što još donosi zlato, a jako je bitno

U obranu europskog zlata Barakude sutra kreću protiv jedne od najjačih reprezentacija Europe, Španjolske…

Hrvatski prvi protivnici iz grupe Europskog prvenstva u vaterpolu u polufinalu su bili bolji od Talijana koji su im uspjeli zabiti tek 4 pogotka u cijelom susretu. Bazen na Mladosti odavno je rasprodan, a Hrvatska će ponovno imati podršku 2 tisuće navijača.

Protiv Španjolaca smo otvorili u Dubrovniku, protiv Španjolaca ćemo zatvoriti u Zagrebu. U sjajnoj atmosferi na Mladosti pali su Mađari, a protiv Španjolske Hrvatska ide po svoje treće kontinentalno zlato.

Luka Bukić, hrvatski reprezentativac:

"Naravno, bit će to potpuno drugačija utakmica, prva i zadnja utakmica na turniru je potpuno nešto drugo, ali vjerujem ako se dobro pripremimo, da ih možemo pobijediti."

Za razliku od Hrvatske, Španjolska nikada nije bila prvak Europe, tri puta gubila je u završnici i osvajala srebro, a na zadnjem Euru bili su brončani. Unazad pet godina na svakom velikom natjecanju igrali su polufinale, izuzetno su čvrsti u obrani, a u polufinalu Talijani su im uspjeli zabiti tek 4 pogotka.

Ivica Tucak, izbornik hrvatske reprezentacije:

"Imaju trojicu, četvoricu fantastičnih igrača u svojim redovima, od Perronea , Granadosa, Munarriza ili Mallaracha, koji je protiv Italije odigrao sjajnu utakmicu, ali vjerujem u svoje dečke i vjerujem da možemo napraviti taj zadnji korak."

Osim naslova europskog prvaka pobjeda u finalu donosi i vizu za Olimpijske igre u Parizu.

Marko Bijač, kapetan hrvatske reprezentacije:

"Još jedan bonus koji bismo ostvarili, iako ne trebamo stvarat dodatan presing. Ne treba se opterećivat ničim, nego odigrat još jednu dobru utakmicu protiv Španjolske."

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider