Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
OGLAS

Natjecateljski duh u Poreču: Ove škole državni su prvaci u atletici

Državno prvenstvo u atletici za osnovne i srednje škole ove godine održalo se 11. i 12. travnja na SRC Veruda u Puli. Sudjelovalo je 86 ekipa odnosno više od 850 uzbuđenih učenica i učenika, a s najuspješnijima razgovarala je IPL novinarka Ana Gašparović.

Galerija Državno prvenstvo u atletici Državno prvenstvo u atletici Državno prvenstvo u atletici +11 Državno prvenstvo u atletici

 Hrvatski školski sportski savez, uz organizaciju i provedbu mnogih sportskih i edukativnih programa i projekata, organizira natjecanja za osnovne i srednje škole u 16 školskih sportova. Od 10. do 12. travnja svoje su vještine mogli pokazati atletičari i za svoje škole osvojiti brojne medalje.

Prvenstvo se sastoji od šest disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji, a to su: trčanje, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, bacanje vorteksa i štafeta. Natjecatelje je popratio velik broj gledatelja koji su ih pomno pratili i žustro navijali za svoje favorite. Ipak, najvažniji pratitelj ovog prvenstva bilo je Sunce koje je, kao pozvano navijanjem nakon oblačnog i vjetrovitog razdoblja, počastilo naše natjecatelje dolaskom te omogućilo još ljepši ugođaj i atmosferu.

Uz natjecateljski dio, na stadionu nam se pridružio i Nestle, partner Hrvatskog školskog sportskog saveza, koji je u sklopu projekta "Vrtim zdravi film" predstavio inicijativu Inkubator Motivator te nagradnu igru za sve zainteresirane osnovne škole u Hrvatskoj.

Državno prvenstvo u atletici Državno prvenstvo u atletici (Foto: PR)

"Veliko je zadovoljstvo ponovno vidjeti šarenilo na Uljaniku, ovu pozitivnu energiju i zajedništvo koje prvenstveno dolazi iz ljubavi prema sportu. Spojili smo sport sa zdravljem i edukacijom o pravilnoj prehrani i današnjim događanjem još jednom potvrdili da naši mladi žele biti zdravi i da su najbolji ambasadori zdravog života za svoje vršnjake" rekao je Ivan Dujić, glavni tajnik HŠSS-a, koji je sve prisutne pozdravio i poželio im dobrodošlicu.

Učenici su bili izvanredni u svojim nastupima, pokazujući ne samo fizičku snagu i vještinu, već i mentalnu izdržljivost. Njihova strast i predanost su bili očiti u svakom koraku, skoku i bacanju. Bili su inspiracija jedni drugima i svima prisutnima.

Državno prvenstvo u atletici Državno prvenstvo u atletici (Foto: PR)

''Voditelje treba pohvaliti za njihov neumorni rad i stručnost. Njihova uloga u pripremi učenika za natjecanje je ključna i njihova podrška i motivacija su bili neizmjerni. Zahvaljujući njihovom vodstvu, učenici su postigli izvanredne rezultate i ostvarili svoje najbolje performanse'', zaključuju učenici novinari projekta ''Igram, pišem, lajkam'' od kojih je nekima ovo bilo prvo natjecanje u školskom sportu nakon novinarskog kampa.

Sudci i Tehnička komisija pažljivo su pratili svaki pokret i osigurali regularnost ovog velikog natjecanja. Njihova posvećenost i objektivnost osigurali su da rezultati budu točni i da se prizna izvanredan trud svakog natjecatelja. Najuspješnije učenice i učenici u svoje škole nose medalje i pehare, a među njima su:

Djevojčice
1. OSNOVNA ŠKOLA ZVONIMIRA FRANKA, KUTINA
2. OSNOVNA ŠKOLA MEDVEDGRAD, ZAGREB
3. OSNOVNA ŠKOLA “VLADIMIR NAZOR”, KRIŽEVCI

Dječaci
1. OSNOVNA ŠKOLA “LJUBO BABIĆ”, JASTREBARSKO
2. OSNOVNA ŠKOLA NOVI MAROF, NOVI MAROF
3. OSNOVNA ŠKOLA PREČKO, ZAGREB

Državno prvenstvo u atletici Državno prvenstvo u atletici (Foto: PR)

Djevojke:
1. PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PRELOGA ZAGREB
2. GIMNAZIJA TITUŠA BREZOVAČKOG ZAGREB
3. SALEZIJANSKA KLASIČNA GIMNAZIJA S PRAVOM JAVNOSTI, RIJEKA

Mladići
1. GIMNAZIJA LUCIJANA VRANJANINA, ZAGREB
2. SALEZIJANSKA KLASIČNA GIMNAZIJA S PRAVOM JAVNOSTI, RIJEKA
3. TEHNIČKA ŠKOLA SLAVONSKI BROD

Učenice Osnovne škole Zvonimira Franka iz Kutine koje su osvojile prvo mjesto te tako postale državne prvakinje izjavljuju: ''Nadale smo se medalji, ali nismo očekivale prvo mjesto. Hvala svima na podršci! treneru i cijelom timu na velikoj podršci i vodstvu. Ovo je dokaz da se trud i upornost isplate.''

Učenici Osnovne škole ''Ljubo Babić'' iz Jastrebarskog, potvrdili su svoje iznenađenje prvim mjestom: ''S obzirom da smo dosta loše krenuli, pobjedu stvarno nismo očekivali. Ipak, došlo je do zapanjujućeg preokreta i sada smo postali državni prvaci. Ne znamo je li trenutno veća naša sreća ili šok.''

Državno prvenstvo u atletici Državno prvenstvo u atletici (Foto: PR)

Učenici Gimnazije Lucijana Vranjina iz Zagreba koji su postali novi državni prvaci dijele s nama: ''Hvala svima na podršci! Na ovo prvenstvo došli smo puni samopouzdanja i gotovo sigurni da osvajamo prvo mjesto – zaista smo se nadali. Zato ovim nismo uhvaćeni na prepad, a izgleda da se takav način razmišljanja i isplatio. Čestitamo svim ekipama, bili su kvalitetna konkurencija.''

Više fotografija s prvenstva možete pogledati na Facebook stranici Hrvatski školski sportski savez te nastaviti pratiti naša školska natjecanja.

Državno prvenstvo u atletici bio je podsjetnik na snagu i talent mladih sportaša. Bilo je to vrijeme kada su se prijateljstva stvarala, granice se rušile, a atletski su postajali stvarnost. Čestitamo svim sudionicima na njihovim izvanrednim postignućima i nadamo se da će ova iskustva nadahnuti buduće generacije sportaša. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider