Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ocjena bivšeg izbornika

''Slovenci su ni krivi ni dužni došli do medalje''

Nekadašnji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije i legendarni vratar Abas Arslanagić ocijenio je igru Hrvatske u borbi za broncu protiv Slovenije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arslanagić smatra kako je Hrvatska izgubila protiv Slovenije u borbi za broncu na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2017 jer nije imala ni igru niti osobu koja bi vodila momčad pa je poraz bio neizbježan.

"Slovenci su praktički ni krivi ni dužni došli do medalje", kazao je Arslanagaić kako ga u ponedjeljak citiraju banjalučke "Nezavisne novine".

Njegova je teza kako Hrvatska uopće nije imala kolektivnu igru pa se tijekom utakmice sve svelo na individualni učinak. Ključnim elementima za ishod utakmice, koji je Hrvatsku ostavio bez medalje, Arslanagić drži motivirajući nastup slovenskog izbornika Veselina Vujovića, ali i pad u kvaliteti igre hrvatskih rukometaša. Drži kako je to vjerojatno rezultat umora nakon utakmice s Norveškom.

"Osim tog govora Vuje, koji je poznat kao sjajan motivator, na ishod je utjecao i hrvatski pad u igri. Na kraju su zakazali i vratari, koji su morali skinuti neke lake udarce. Utjecao je i onaj poraz od Norveške, ali i druge okolnosti", kazao je Arslanagić, jedan od rukometaša koji su na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. zaslužili zlatnu medalju.

Ocijenio je i kako je sadašnji izbornik Željko Babić kasno tražio "time out" ne bi li zaustavio slovenski niz pogodaka. Za Domagoja Duvnjaka kaže kako je "skroz pao" jer nije mogao ni hodati, a u cijelosti je zakazo i Luka Stepančić.

Vratare Arslanagić drži bolnim točkama svake rukometne momčadi jer bez njihovog učinka nema izgleda za uspjeh, ali upozorava i kako proteklo prvenstvo pokazuje da će se ubuduće morati nešto mijenjati u organiziranju takvih natjecanja.

"Sve ekipe koje su bile veliki favoriti praktično su odigrale slabo. Kako drugo objasniti ispadanje Nijemaca, Španjolaca ili Danaca?", kazao je Arslanagić dodajući kako je očevidno da su igrači koji igraju u velikim klubovima umorni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider