Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
biraju čitatelji gol.hr-a

ANKETA Tko vas je od hrvatskih sportaša najviše oduševio u 2016.?

Ove smo godine doživjeli velik broj uspjeha naših sportaša i trenutaka zbog kojih smo bili ponosni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je ovo prava sportska godina. Iako 2016. još nije završila vrijeme je da svi zajedno izaberemo tko su oni zbog kojih smo se najviše veselili. Iznimno je puno bilo sporta ove godine, a velika natjecanja bila su itekako uzbudljiva. Od rukometnog i nogometnog Europskog prvenstva do za hrvatski sport povijesnih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Rukometaši su možda bili najviše u akciji što se samih natjecanja tiče. Bronca iz Poljske, koju ćemo pamtiti najviše po ''čudu iz Krakowa'', prethodila je kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, a onda su slijedile i same Igre na kojima su naši rukometaši ovaj put izgubili od Poljske u četvrtfinalu.

Nogometna reprezentacija bila je na korak do nove senzacije. Nakon sjajnih igara u skupini, naši su nogometaši ipak zaustavljeni već u osmini finala. Iako je Vatrene zaustavio kasniji prvak Portugal, čini nam se kako su Hrvati ipak mogli dogurati dalje na turniru. Kombinirana je momčad srušila dotadašnje prvake Španjolce, a onda su oni najbolji pokleknuli u produžetku protiv Cristiana Ronalda i društva.

Košarkaši su bili otpisani od svih nakon katastrofe na Eurobasketu prošle godine. No stigla je pomalo neočekivano pozivnica za kvalifikacijski turnir u Torinu na kojem su pobijedili Grčku i domaćina Italiju preko kojih su izborili Rio. U tim su trenucima opet bili heroji nacije, a ispadanje od Srbije u četvrtfinalu OI-a nije im previše zamjerano u javnosti iako su bili iznenađuje prvi u jednoj od dvije skupine na olimpijskom turniru.

Vaterpolisti su osvojili srebro u Riju izgubivši finale od Srbije. Novi je to veliki uspjeh bivših olimpijskih prvaka. Tome moramo pridodati sjajne vaterpoliste dubrovačkog Juga koji su osvojili Ligu prvaka te postali europski prvaci.

Odličja su na Olimpijskim igrama osvajali i veslači. Braća Martin i Valent Sinković još su jednom pokorili konkurenciju i očekivano uzeli zlato. Damir Martin osvojio je srebro, ali je čudesni Vukovarac zaslužio najviše postolje koje mu je izmaklo za nekoliko tisućinki. Prava je nepravda što su suci odlučili uzeti u obzir tisućinke umjesto stotinki kao što je običaj u primjerice plivanju gdje su mnogi sportaši dijeli prvo mjesto u Riju.

Oduševile su nas i atletičarke. Sandra, Blanka i Sara osvojile su dva zlata i broncu. Perković je još jednom pokazala kako nema konkurenciju te obranila olimpijski naslov, Vlašić je pak nakon toliko godina opet došla do olimpijskog odličja, a jedna od senzacija svjetske atletike postala je Sara Kolak osvojivši zlatnu medalju u bacanju koplja.

Josip Glasnović donio je Hrvatskoj još jedno streličarsko zlato te obranio hrvatski naslov najboljeg olimpijca u trapu, a prve medalje osvojili su i naši jedriličari. Tonči Stipanović osvojio je srebro, dok su Šime Fantela i Igor Marenić oduševili Hrvatsku zlatnom medaljom.

Na kraju godine umalo su hrvatski tenisači još jednom osvojili Davis Cup. Marin Čilić je imao sjajnu godinu koju je završio na 6. mjestu ATP ljestvice. Imao je 2:0 u setovima protiv Del Potra pri vodstvu Hrvatske 2:1. Nažalost, Argentinci su mitskom preokretom uspjeli doći do svog prvog naslova iz petog pokušaja.

Bilo je u 2016. još puno sportskih uspjeha, ali ovi su se nekako istaknuli pa izaberite koji vam je bio najdraži. Glasajte u našoj anketi čije ćemo rezultate objaviti na samom kraju godine.

Tko vas je od hrvatskih sportaša najviše oduševio u 2016.?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider