Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
razigravat ćemo za plasman

Ništa od četvrtfinala SP-a: Hrvatska u dramatičnoj završnici poražena od Crne Gore

Hrvatska je poražena 13:12 od Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu.

Jerko Marinić-Kragić (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je dvoboju osmine finala Svjetskog prvenstva u Fukuoki od Crne Gore s 12-13 (3-2, 0-3, 5-4, 4-4).

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli proći u četvrftinale SP-a nakon što su u utakmici punoj preokreta izgubili od Crne Gore s 12-13.

Crna Gora bolje otvorila

Utakmicu su bolje otvorili Crnogorci i njihov vratar Petar Tešanović, da bi se potom razbranio Marko Bijač, te s dva gola Konstantina Harkova, Barakude dobijaju prvu dionicu s 3-2.

No, drugu četvrtinu su hrvatski vaterpolisti odigrali jako slabo, nije funkcionirao igrač više, niti su rješenja u napadu bila dobra, pa taj dio igre gubimo s 0-3.

Veliki povratak Hrvatske u trećoj četvrtini

Činilo se da stvari polako idu prema porazu kada su Crnogorci početkom treće četvrtine zabili za 6-3. No, nakon gotovo 11 minuta igre bez gola za Hrvatsku zabija Jerko Marinić Kragić, a potom i Franko Lazić, da bi na 6-6 izjednačio Marinić-Kragić iz peterca. Zvonimir Butić postiže gol za vodstvo Hrvatske 7-6 i seriju 4-0 u trećoj četvrtini, no Crnogorci su dokraja postigli čak četiri gola, te su u zadnju četvrtinu ušli s vodstvom 9-8.

Pet minuta prije kraja Butić sjajnim udarcem ponovno dovodi Hrvatsku u vodstvo 10-9, Spajić poravnava na 10-10, a Radović iz peterca opet vraća Crnogorce u igru (10-11). Marnić-Kragić bombom poravnava (11-11), no novi igrač splitskog Jadrana Đuro Radović diže na 12-11 za Crnogorce.

Drama na kraju otišla na stranu Crne Gore

Dvije minute prije kraja Harkov poravnava, no Dušan Matković udarcem iz daljine ispod ruke Bijača na 1:21 minuta prije kraja zabija pobjednički gol za 13-12. U zadnjem napadu Hrvatske udarac Marinić-Kragića ostaje u bolu i Crna Gora je prošla u četvrtfinale gdje će igrati s Grčkom.

Četiri je gola postigao Marinić-Kragić, a po tri su zabili Butić i Harkov, dok je Matković s pet golova predvodio Crnogorce.

Hrvatska će u Fukuoki tako u borbu od 9. do 12. mjesta.

HRVATSKA - CRNA GORA 12:13

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider