Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tko bi rekao...

Zvuči nevjerojatno, ali će se večeras dogoditi: Pobjede Reala ili Liverpoola donose dvije lude zanimljivosti

Večerašnje finale Lige prvaka bit će zanimljivo po mnogim stvarima…

Toni Kroos i Phillipe Coutinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid večeras ima priliku osvojiti svoj čak 13. naslov klupskog prvaka Europe. Prošle su godine postali prvi klub koji je uspio obraniti naslov pobjednika Lige prvaka, a sada imaju priliku to učiniti još jednom.

No još je nešto zanimljivo. Ako Real večeras pobijedi Liverpool, po prvi puta u povijesti će isti klub imati nogometnog i košarkaškog prvaka Europe. I nogometna i košarkaška momčad madridskog kraljevskog kluba vodeće su po broju kontinentalnih naslova (10. i 12.), a ta ukupno 22 trofeja nikad se nisu preklopili.

Nogometaši su, uzmimo za primjer samo ovo razdoblje, Ligu prvaka osvajali tri puta u posljednje četiri godine, a upravo te 2015. Euroligu su osvojili košarkaši.

Zvuči pomalo ludo i podatak da će u slučaju Liverpoolove pobjede jedan igrač Barcelone opet osvojiti trostruku krunu, baš kao njegovi sadašnji kolege prije tri godine. Phillipe Coutinho će dobiti medalju osvajača Lige prvaka jer je igrao u grupnoj fazi ovog natjecanja za Redse. U tom natjecanju on se uopće ne vodi kao nogometaš Barce.

Tako Coutinho ima priliku doći i do još nevjerojatnijeg podviga. Ako s Brazilom dođe do titule svjetskog prvaka, može odmah u mirovinu.

Zanimljivosti se vežu i za hrvatske nogometaše. Mario Mandžukić je 2013. s Bayernom osvojio Ligu prvaka te tako započeo niz koji se večeras neće završiti. Hrvati će podizati trofej Lige prvaka i šestu godinu zaredom. Ili će to četvrti put napraviti Luka Modrić, treći put Mateo Kovačić ili pak prvi put Dejan Lovren.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider