Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'to je nepravedno'

Boban o posljednjoj prilici generacije: Uspjeh iz 1998. teret je za ovu Hrvatsku

Zvonimir Boban dao je intervju za službenu stranicu FIFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban rekao je kako Hrvatskoj uvijek nešto nedostaje na velikim natjecanjima i da bi Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine mogla biti posljednja prilika za Luku Modrića i ovu generaciju da učine nešto veliko.

"Ova Hrvatska je težak protivnik za bilo koju momčad. Nesumnjivo, to je generacija koja puno obećava no ona još ništa nije postigla na nekom velikom natjecanju. Svjetsko prvenstvo 2018. za mnoge njene članove mogla bi biti posljednja prilika, primjerice za Luku Modrića", izjavio je Boban za internetsku stranicu FIFA.com gostujući u Moskvi s predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom.

Podsjetimo, legendarni nogometaš mogao bi uskoro postati najmoćniji Hrvat u svjetskom nogometu.

"Pogleda li se svaki igrač pojedinačno, vidi se kako svi imaju nogometnu inteligenciju i osobnost. No Hrvatskoj kao momčadi je uvijek nedostajalo nešto na velikim natjecanjima. Naš trenutak mogao bi doći 2018.", dodao je Boban.

Na pitanje da li bi sadašnja hrvatska reprezentacija mogla nadmašiti njegovu koja je 1998. godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj bivši nogometaš Dinama i Milana je rekao:

"Tome se, doista, nadam. No, moguće je da je 1998. godina bila posebna i neponovljiva za hrvatski nogomet. Taj je uspjeh, nažalost, teret za ovu momčad što je nepravedno jer svaka generacija živi svoju vlastitu eru. Ne može se tražiti od aktualne momčadi da postigne jednake uspjehe jedne prijašnje generacije koja je ostvarila određeni uspjeh".

Boban se prisjetio prvenstva i odličja prije 18 godina.

"To je prvenstvo bilo doista posebno. Kada smo se vratili doma, svi su ondje bili ludi od sreće. Tada smo zapravo shvatili što smo postigli. Hrvatska je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu i odmah osvojila treće mjesto. To se događa jednom u životu. Možda bismo otišli i dalje da nismo skupo platili moju pogrešku u polufinalu protiv Francuske. To su stvari koje se događaju", rekao je Boban.

"Također čuvam i druga sjećanja poput onih kada sam pružao ruku protivnicima ili pružio ruku igraču koji je pao. Kada sam bio mlad nisam smatrao važnima te trenutke, no sada ih cijenim", istaknuo je.

Njemačka, Brazil i Argentina njegovi su favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva 2018.

"U tu grupu ne bih stavio Italiju jer nema kvalitetu koju je ranije imala. No, Italija je uvijek Italija pa ju ne možeš potpuno isključiti", zaključio je Boban.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider