Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi posao

Bivši trener i suvlasnik Cibalije ima novi izazov: "Žao mi je Muse, bio je dobar izbor za predsjednika"

Vinkovački stručnjak Zoran Tomić postao je novi trener Bedema iz Ivankova…

Zoran Tomić i Igor Bišćan (Foto: GOL.hr)

Zoran Tomić, bivši igrač i trener Cibalije, vraća se u trenerske vode. Tomić je prihvatio ponudu Bedema iz Ivankova, devetoplasirane momčadi 3. NL - Istok.

Igor Štimac Štimčeva Indija poražena na domaćem terenu, neugodni Afganistan preokrenuo susret divider

„Pozvali su me predsjednik Stričević i sportski direktor Josip Raić-Sudar (op.a. brat Darka Raića-Sudara, sportskog direktora Rijeke) i prihvatio sam ponudu nakon kraćeg razgovora. Radi se o klubu koji je dobro poznat u našem dijelu Slavonije. Nogometni sam entuzijast i volim pomoći ljudima koje dugo poznajem. Moram reći da sam ugodno iznenađen kako je klub organiziran. Imamo odlične uvjete za ovaj rang natjecanja“, kaže specifični i za hrvatski nogomet atipični vinkovački stručnjak, koji je posljednji trenerski posao imao na klupi Novigrada, u kojem je bio glavni trener prije tri-četiri godine.

Zoran Tomić novi trener Bedema iz Ivankova

Tomić je široj vinkovačkoj javnosti možda i najpoznatiji kao ugledni odvjetnik te dugogodišnji najveći manjinski dioničar Cibalije. Tomićeva konzultantska tvrtka A-Tomic svojevremeno je držala 25 posto dionica Cibalije, no nakon zadnje dokapitalizacije vinkovačkog kluba, udio mu se bitno smanjio.

„Nakon što sam prepustio odvjetnički ured sinu, u zadnje vrijeme bavio sam se nogometnim konzaltingom. Pratio sam sve što se događa na hrvatskoj nogometnoj sceni, pa i u nižim ligama, tako da sam dobro upoznat i informiran“, kaže Tomić, koji se školovao na akademiji HNS-a osam godina i stekao UEFA PRO licencu.

Daniel Siebert i Edison Cavani On će suditi Hajduk - Dinamo: Cavani je na Svjetskom prvenstvu tražio da ga strpaju u zatvor divider

U mladim danima slovio je kao veliki talent vinkovačkog Dinama. Došao je do seniora i priključio se prvoj momčadi, no životni put odveo ga je u drugom smjeru. Studirajući i paralelno igrajući za Graničar i Vukovar završio je pravo u Osijeku te je napravio uspješnu odvjetničku karijeru, no uvijek se uporno vraćao prvoj ljubavi – nogometu, pa je tako jedno vrijeme radio u Cibalijinoj školi nogometa, a vodio je i prvu momčad Nebesko-plavih, da bi naposljetku postao i dioničar kluba.

"Žao mi je Muse, bio dobar izbor za predsjednika Cibalije" 

„Cibaliji želim sve najbolje i nadam se da će konačno krenuti naprijed, no to nikako da se dogodi. Nije me pretjerano iznenadio prerani odlazak Damira Mustapića Muse s mjesta predsjednika kluba. Razgovarao sam s njim i nisam naslućivao da će povući taj potez. No nikad se ne zna što kuha u čovjeku. Znam koliko je situacija teška i bremenita tako da ne mogu reći da sam šokiran, iako nisam očekivao tako brzu ostavku“, kaže Tomić i nastavlja:

„Žao mi je što Musa odlazi. Bio je dobar izbor za predsjednika. Imao je podršku cjelokupne vinkovačke javnosti i navijača koji su u njemu prepoznali pristojnog gradskog dečka i nogometnog znalca. U kratko vrijeme povukao je neke dobre poteze, no očito se sudario s nekim stvarima koje su ga nagnale na ostavku. Nema smisla previše pričati o Cibalijinim problemima, situacija je poznata široj vinkovačkoj javnosti. O tome sam puno pričao i pisao zadnjih godina“, kaže Tomić, koji se posljednjih godinu dana okušao i u novinarstvu.

Novi projekt angažirane vinkovačke ekipe

Pisao je vrlo zanimljivu kolumnu za vinkovački portal vinkulja.hr, koji je vodio i uređivao poznati vinkovački sportski novinar Damir Begović. Hoćete li nastaviti suradnju u novom projektu angažirane vinkovačke ekipe budica.info?

„Za to više nemam vremena. Sada ću se u potpunosti koncentrirati na trenerski posao. Zahvaljujem ekipi na pozivu i pruženoj šansi da se izrazim. Bilo je to nešto novo za mene, jako pozitivno iskustvo. Spoznao sam koliko je novinarski posao zahtjevan. Nadam se da nisam bio dosadan i da sam uspio potaći žustrije polemike oko nekih bitnih stvari u vinkovačkom i hrvatskom nogometu. Želim Begi i ekipi puno sreće. Budica.info već izgleda kao odličan projekt“, zaključio je Tomić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider