Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promjena na klupi

Zlatko Kranjčar: Nastavit ću tamo gdje je Mamić stao

Novi trener Dinama izjavio je da zasad ne planira dovoditi nove igrače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Dinamo predstavio je u petak novog trenera Zlatka Cicu Kranjčara, koji se nakon 18 godina vraća na mjesto prvoga trenera 'modrih'. Kranjčar je na klupi naslijedio trenera i sportskoga direktora Zorana Mamića.

"Počašćen sam pozivom iz Dinama. Iskreno rečeno, nisam ga očekivao jer nas je sve iznenadio nagli odlazak Zorana Mamića. Nadam se da ću nastaviti tamo gdje je Zoran stao, a ciljevi kluba su uvijek isti. Pokušat ćemo obraniti dvostruku krunu u prvenstvu i ostati što duže u Europi", izjavio je na prvom susretu s novinarima Zlatko Kranjčar.

Kranjčar, kojemu je ovo treći povratak na klupu Dinama, istinska je legenda kluba. Za Dinamo je odigrao 307 utakmica i postigao 125 golova, a kao trener je osvojio dva prvenstva i dva Kupa.

Zoran Mamić je zahvalio svim članovima kluba na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem na pomoći koju su mu pružali kao igraču, treneru i šefu struke u najblistavijem dijelu klupske povijesti u kojoj je osvojeno čak 11 naslova prvaka i sedam kupova.

"Sreća je što na moje mjesto dolazi Zlatko, čovjek koji mi je bio trener s kojim sam na završetku igračke karijere osvojio prvenstvo i Kup. Teško mi je što odlazim iz kluba, ali su posljednji događaji koji su pogodili moju obitelj presudili u odluci da napustim klub i otiđem u Saudijsku Arabiju", rekao je Zoran Mamić i izrazio uvjerenje da će se jednog dana ponovno vratiti u Dinamo.

Kranjčar je kazao da neće bitno mijenjati plan priprema za novu sezonu koji je napravio Zoran Mamić.

"Moji prvi suradnik bit će Marijan Vlak, a drugi Željko Sopić s tim što će Vlak obnašati i dužnost sportskog direktora. Nemam razloga mijenjati Zoranov plan priprema jer je premalo vremena do prve utakmice s Vardarom. Zoran je dosad kvalitetno radio, a mi moramo dodati nešto svoje", zaključio je novi trener Dinama, koji je kazao da za sada ne planira dovoditi pojačanja, što ne znači da Dinamo neće uzeti neko provjereno igračko ime ukoliko se za to ukaže prigoda.

Kranjčar je kazao da svi igrači imaju ugovor s Dinamom te naglasio kako će reprezentativac Marko Pjaca sigurno za Dinamo igrati kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider