Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tragikomične reakcije

Zidane prvi put u karijeri ispao iz Lige prvaka: Pokopao ga vlastiti igrač, ovako loša partija rijetko se viđa

Zidane je prvi put doživio eliminaciju u Ligi prvaka, a "igrač utakmice" za Man City bio je njegov inače pouzdani stoper.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da Zinedine Zidane sve do ove sezone nikad u karijeri nije ispao iz Lige prvaka.

Prvi poraz nanio mu je Pep Guardiola, čiji Manchester City je dvama pobjedama od 2:1 izbacio Real Madrid u osmini finala.

Zidane je osvojio tri Lige prvaka zaredom u svoje prve tri sezone, a vratio se u Real taman nakon što sa Santiagom Solarijem ispali od Ajaxa.

gol expired Šok u Torinu: Juventus ispao iz Lige prvaka! Utakmicu obilježili sporni penali i dvije majstorije divider

Eto, stiglo je vrijeme i da Zidane upiše eliminaciju, ali možda bi nekako prošao i ovaj put da nije bilo Raphaela Varanea. Francuski stoper, već godinama Realova uzdanica, odigrao je katastrofalnu utakmicu te protivnicima darovao dva gola.

U oba slučaja koban je bio Jesus – kod prvog gola oteo mu je loptu i poslužio strijelca Raheema Sterlinga, a kod drugog je sam zabio nakon što je Varane tragikomično promašio loptu glavom, pa prekratko odigrao za Courtoisa.

gol expired Cristiano Ronaldo srušio rekord koji je stajao desetljećima divider

Varane je tako postao prvi Realov igrač barem od sezone 2007./2008. - otkad se prati ta statistika – koji je napravio dvije pogreške koje su dovele do gola u istoj utakmici.

Posljednja tri igrača koja su uspjela izravno skriviti dva ili više golova u Ligi prvaka su Cityjev Aymeric Laporte protiv Tottenhama prošle sezone (4:3 za Spurse) i Loris Karius u onom neslavnom finalu Liverpoola i Real Madrida 2018.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider