Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuz pleše po rubu

Zidane na rubu otkaza uoči El Clasica: Real u velikoj krizi, Perez već ima zamjensko rješenje

Nakon dva uzastopna poraza u dvobojima s ne baš prejakim suparnicima, a u oči El Clasica i gostovanja u Mönchengladbachu, trener Reala Zinedine Zidane nalazi se u teškoj situaciji…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Florentino Perez spustio se u svlačionicu Reala nakon sinoćnjeg šokantnog poraza od Šahtara u Ligi prvaka. Nije se dugo zadržao, u Kraljevskim odajama vladala je komorna atmosfera.

Tenzije bi sigurno bilo puno veće da se igralo pred navijačima na Santiago Bernabeuu. Ovako su Zinedine Zidane i njegova momčad bili barem pošteđeni zvižduka i uvreda s tribina. No situacija je vrlo ozbiljna, Francuzu se opet opasno trese klupa.

Real je pretrpio drugi poraz u razmaku od pet dana, i to oba na svojem bunjištu u Valdebebasu. U prošlom kolu španjolskog prvaka Cadiz je slavio s 1:0, a sinoć su Ukrajinci utrpali tri komada u prvom poluvremenu, što je bilo dovoljno za ukupnu 3:2 pobjedu.

Zidane će sam ponuditi ostavku!?

Real se trgnuo u drugom dijelu, no nije uspio preokrenuti. Dodatnu šokantnost porazu daje činjenica da je Šahtar bio desetkovan koronavirusom, pa Zidaneu ne vrijedi previše izlika da je na teren poslao prošaranu momčad.

Zidaneova namjera bila je da odmori neke prvotimce za subotnji El Clasico, no ideja mu se razbila u tisuću komada. Iako mu Perez izrijekom nije postavio ultimatum, madridski mediji tvrde da živi opasno. Probile su se informacije da će Zidane sam ponuditi ostavku ako izgubi u Barceloni.

gol expired Otkriveno što je šokirani Müller rekao omraženom Oliveru nakon one katastrofalne odluke divider

Preuzeo je odgovornost na sebe, no ipak je poslao samouvjerenu poruku:

„Sposoban sam riješiti problem, ostajem vrlo pozitivan, vjerujem u momčad. Dobro ćemo se pripremiti za El Clasico, ne zanima nas što drugi govore. Već smo bili u ovakvim situacijama i znali smo naći izlaz.“

Činjenica jest da se Zidane znao izvući iz sličnih situacija. Možda je u najtežoj bio u studenom 2017. kada mu je Barcelona u ranoj fazi sezone pobjegla na deset bodova razlika. Na kraju je uspio konsolidirati momčad i osvojiti treću uzastopnu Ligu prvaka.

Perez ima zamjensko rješenje

No sada je situacija ipak bitno drukčija, u momčadi nema Cristiana Ronalda, a ostatak senatora nagrizle su godine. Real ovog ljeta nije doveo nikoga, a najveća zvijezda Eden Hazard muku muči s ozljedama i daleko je od željene forme.

Nezgodno je za Real i Zidanea što tri dana nakon Barcelone igraju vjerojatno presudnu utakmicu u Ligi prvaka. Real ide u goste Borussiji M'gladbach. Ako to izgubi, bit će u jako teško situaciji. Čak i ako izgubi od Barcelone, u prvenstvu se sve da nadoknaditi, no u skupini Ligi prvaka nakon Borussije ostaju mu samo četiri utakmice.

Zidane ima veliki kredit zbog svega što je napravio, ali Real ne trpi poraze. Navijači su nezadovoljni igrom momčadi, mnogi su mišljenja da Realu treba promjena, zaziva se Mauricio Pochettino.

Nije prevelika tajna da je Argentinac Perezova solucija B. Ako Zidane posrne u Kataloniji, možda i sam ponudi ostavku. Ako ipak ostane i onda izgubi i u Njemačkoj, izvjesno je da će morati otići.

"Hrvatski žilet" otkrio kako je razbjesnio Ronalda i čime mu je prijetio: Poludio je kad se zaorilo Messi, Messi...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider