Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JAKO VAŽNA UTAKMICA

Zekić u problemima uoči Gorice: "Moramo se fokusirati, ali svi zovu i traže ulaznice za Hajduk"

Zoran Zekić nada se svoju pozitivnu seriju s NK Osijekom nastaviti sutra u Gorici.

Tri susreta vodio je Zoran Zekić momčad Osijeka otkako se vratio na klupu Bijelo-plavih te je u sva tri susreta uspio upisati pobjedu.

Krenuo je s gostovanjem na Poljudu, nastavio je kod kuće protiv Istre 1961, a tijekom ovog tjedna je apsolvirano i Kup gostovanje u Karlovcu.

Gorica 14 utakmica ne zna za domaći poraz

Sad slijedi Gorica, momčad koja na domaćem terenu nije poražena već 14 utakmica, a tamo su ove sezone već pali Hajduk i Dinamo. Teško gostovanje, uz dodatak kako Gorica u ovom trenutku ima tek dva boda manje od Osijeka te priliku ih pobjedom opet prestići. 

Filip Krovinović i Marko Livaja Splitski Hajduk u ovoj situaciji nije bio još od travnja tekuće godine divider

Zbog svega toga Zekić zna da mora biti oprezan, a također je svjestan i nedostataka u svojoj momčadi koje je dosad primijetio i na kojima pokušava što detaljnije raditi.

Dečki teško mogu ne razmišljati o Hajduku

Goricu je najavio na zanimljiv način, otkrivši kako ono što slijedi četiri dana kasnije, a to zaostala domaća utakmica protiv Hajduka, trenutno djeluje kao nepotrebna distrakcija.

"Jako bitna utakmica. Morati ćemo biti koncentrirani, puno bolji u nekim detaljima nego što smo trenutno. U čemu najviše? To ću ipak zadržati za svlačionicu. Neću reći da nisam zadovoljan, ali tražimo način da bismo neke igrače optimalno iskoristili. Nadalje, malo me smeta što svi zivkaju ovih dana", rekao je Zekić, objasnivši o čemu govori:

"Neka nas puste na miru da se koncentriramo na svoj posao, a ne da pričamo o ulaznicama za derbi sljedećeg tjedna. Sada nas zanima isključivo Gorica, to je jedino normalno. Sutra nas očekuje jako dobar protivnik koji igra i ove sezone odličan nogomet. Pokazat ćemo našim dečkima u analizi njihove kvalitete, ukazati i na poneku manu, nadajući se najboljem."

Neki nedostaci viđeni već u Karlovcu

Zna Zekić što najviše mora promijeniti, na čemu najviše raditi. Neke stvari vidio je i u srijedu, gdje Osijek nije izgledao dobro, ali je srećom prošao u četvrtfinale Kupa bez posljedica.

Naguravanje kod klupa na Oriolik - Dinamo NK Oriolik oglasio se priopćenjem zbog događaja tijekom i nakon utakmice s Dinamom divider

"Moramo biti čvršći, agresivniji i kompaktniji. Neke me stvari jako smetaju. Recimo, vidio sam u Karlovcu više discipline kod njih nego u našim redovima. Da se nitko ne naljuti, ako može trećeligaš, onda moramo i mi. Bitno je kako ulazimo u utakmicu, da prepoznajemo određene situacije i okolnosti na terenu i da vidimo što trebamo mijenjati. Nadam se da će to u subotu izgledati dobro s naše strane. U svakom slučaju, trebamo imati početnu varijantu i onu pričuvnu. Ne samo zbog nas nego i uslijed onoga što će Gorica pokušati na terenu da bi nas iznenadila", dodao je.

Otkrio je kako Mijo Caktaš i Ivan Fiolić neće biti dostupni za ovu utakmicu te kako je prvoj momčadi priključio nekoliko igrača iz juniora koji će s njima na put.

Utakmica u Velikoj Gorici igra se u subotu 4. studenog s početkom od 16 sati.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider