Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzbudljivi susreti

Ždrijeb Europske lige: Mourinho protiv sjajnog Vatrenog: Težak posao i za hrvatskog trenera

Finale Europske lige bit će odigrano 22. svibnja na Dublin Areni u Republici Irskoj.

Jose Mourinho (Foto: Afp)

Nizozemski Feyenoord, u kojem igra hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec, igrat će protiv talijanske Rome u doigravanju za plasman u osminu finala Europske lige, odlučeno je ždrijebom u sjedištu Udruge europskih nogometnih saveza (UEFA) u Nyonu.

Bit će to repriza prvog finala Konferencijske lige, odigranog prošle godine u Tirani.

Lisabonska Benfica, za koju igra hrvatski napadač Petar Musa, za mjesto u osmini finala borit će se protiv francuskog Toulousea.

Parove je izvlačio bivši francuski reprezentativac Julien Escude, koji je kao igrač Seville dvaput osvajao Kup UEFA (2006. i 2007.), koji je 2009. pretvoren u današnju Europsku ligu.

Lovre Kalinić, Marko Livaja i Dino Mikanović Kapetani Dinama i Hajduka glasali za najboljeg igrača lige: Tko je bio pošteniji? divider

Prve utakmice doigravanja za osminu finala na rasporedu su 15. veljače sljedeće godine, a uzvrati će biti tjedan dana poslije.

Ždrijeb osmine finala, u kojem će uz pobjednike doigravanja za nokaut-fazu biti uključeni i pobjednici skupina grupne faze Europske lige, bit će održan 23. veljače u Nyonu.

Utakmice osmine finala bit će odigrane 7. i 14. ožujka, četvrtfinala su na rasporedu 11. i 18. travnja, a polufinala 2. i 9. svibnja.

Finale Europske lige bit će odigrano 22. svibnja na Dublin Areni u Republici Irskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider