Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlučujući faktor

Zašto je City bolji od Liverpoola i tko je idealna zamjena za čovjeka koji ima mjesto u svakoj momčadi svijeta?

U svojoj tjednoj kolumni u Sunday Timesu, bivši veznjak Liverpoola Graeme Souness usmjerio je svoju pozornost na Manchester City.

Manchester City - Liverpool (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Souness tako izuzetno hvali kvalitetu Manchester Cityja te ističe kako trenutno na svijetu ne postoji bolja vezna linija od Cityjevog trojca David Silva, Kevin de Bruyne i Fernandinho. Prema tome, nije teško zaključiti da ovaj Škot favorizira Manchester City za osvajanje Premierlige prije Liverpoola.

Redsi su ove sezone najozbiljniji kandidat za titulu uz branitelja naslova. Međutim, Souness smatra da bi superiorna vezna linija Cityja mogla biti odlučujući faktor. Podsjetimo kako aktualni prvak od početka sezone igra bez svog ponajboljeg igrača De Bruynea.

Liverpool ima tri radoholičara koji jako dobro rade svoj posao, ali nema tu klasu poput Silve i De Bruyne u veznom redu. I to bi mogao biti problem kako će sezona odmicati, s obzirom da obje momčadi imaju i ambicije u Ligi prvaka.

Souness također ističe kako bi David Silva igrao u prvoj postavi bilo koje momčadi na planeti, uključujući i Barcelonu i Real. Ali tko će onda zamijeniti Silvu kad objesi kopačke o klin? Idealan nasljednik mogao bi biti Christian Eriksen.

Iako nije na razini Davida Silve, kolumnist Sunday Timesa se pita, ali tko je? Eriksen je svakako vrijedan veznjak čije bi kvalitete sigurno došle do izražaja u momčadi poput Cityja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider