Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srušio Bayern

Je li on novi dokaz da Barca traži zamjenu za Neymara?

Srušio je Bayern i oduševio jednog od Barceloninih direktora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Yannick Carrasco svojim je golom prošle srijede u Ligi prvaka zaustavio Ancelottijev Bayern koji nakon osam uzastopnih pobjeda u novoj sezoni doživio i prvi poraz. Njegov pogodak bio je dovoljan za novi uspjeh momčadi Diega Simeonea u okršajima s Bayernom kojeg je Atletico izbacio u prošlogodišnjem polufinalu.

Bio je sjajan 23-godišnji rođeni Belgijanac portugalsko-španjolskih korijena u toj utakmici te je još jednom pokazao svu raskoš svog talenta. Gledao ga je uživo i Robert Fernandez, bivši nogometaš Barce i Valencije koji je danas glavni skaut na Camp Nouu. Katalonski Sport piše kako je ovaj oduševljen Carrascom koji je navodno prva meta Barce u sljedećem prijelaznom roku.

Carrasco je stigao u Madrid pretprošlog ljeta i čini se kako je ove sezone zacementirao svoje mjesto u udarnih 11 Chola Simeonea. Atletico ga je platio tek 17 milijuna eura Monacu u kojeg je stigao iz Genka prije šest godina još kao junior. No sljedećeg ljeta mogao bi za njega dobiti velik novac, naravno ako ga odluči prodati.

Dybala i Carrasco umjesto Neymara?

Katalonski mediji kao da se natječu u traženju zamjene za Neymara s kojim je klub u konstantnom ratu. Barem se tako čini sudeći iako je nedavno Neymarov menadžer objavio kako je odbio nevjerojatnu ponudu PSG-a. Ali nekako sve vodi prema tome da bi Brazilac mogao nastaviti karijeru u Parizu.

Taj psihološki rat kluba te igračevog oca i menadžera polako izluđuje i čelnike Barce i navijače. Čini se kako je sve više onih na Camp Nouu koji bi rado za rekordan iznos u povijesti nogometa utopili Neymara šeicima te doveli Messijeva ljubimca Paula Dybalu iz Juventusa.

Naplatio bi to Juve kao što je to učinio s Pogbom, ali Katalonci bi mogli pristati jer bi od Neymara mogli zaraditi puno više te bi se riješili bi sve većih potraživanja Brazilca. Spominjanje Carrasca u sličnom kontekstu čini se više kao plan B, a ako bi umjesto Neymara dobili obojicu vjerojatno bi otvorili šampanjac. Njegova je klauzula 'samo' 40 milijuna eura, pa ni to ne bi bio loš posao.

Do tada će u Atleticu vjerojatno ponuditi Belgijcu novi ugovor. Ovaj mu vrijedi do 2020. godine, ali sporna je ta klauzula koja se nakon nevjerojatnih transfera prošlog ljeta sada čini nekako premalom. No za takav scenarij koji ide na ruku mladom nogometašu u svakom pogledu (povećanje plaće), morat će se potruditi i on. Gol Bayernu i odlična igra brzo će se zaboraviti ukoliko ne nastavi oduševljavati na terenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider