Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
RAZLOG JE BIZARAN

Xaviju zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države, Barcelonine pripreme pod upitnikom

Barcelonina legenda i aktualni trener, Xavi Hernandez, dobio je zabranu povesti momčad na pripreme u SAD.

Xavi (Foto: Afp)

Glavni dio priprema nogometaša Barcelone još nije ni započeo, a već su se našli u problemima. Oni su kao odredište odabrali SAD i upravo tu je problem, budući da je njihovom treneru Xaviju zabranjen ulazak u tu državu.

Xavi je doputovao s momčadi na aerodrom u Barceloni, odakle su se trebali uputiti na turneju koja će trajati 17 dana, no nije ušao u avion koji ih je preko Atlantika trebao odvesti.

Razlog je zapravo bizaran

Naime, njemu je na aerodromu stavljena odgoda na vizu budući da je tri puta u posljednjih pet godina posjetio Iran. Xavi je to napravio kao igrač, a kasnije i trener katarskog Al Sadda.

Da bi u ponedjeljak ipak uspio odletjeti u SAD, Xavi će sad morati američkoj ambasadi dostaviti dodatnu dokumentaciju kojom će obrazložiti razloge svojih posjeta Iranu, državi s kojom SAD ima podosta poljuljane diplomatske odnose.

Nije nam samo jasno što je dodatno potrebno pored činjenice da je tamo bio kao član nogometnog kluba koji je u Iranu gostovao.

U Americi nas čeka El Clasico

Barcelona bi u Americi trebala odraditi nekoliko susreta, no svakako je najveća pažnja na onome planiranom za 24. srpnja. Tad bi se u svjetskom središtu zabave, Las Vegasu, trebao održati susret protiv Real Madrida.

Barcelona i Real su već jednom odradili američku prijateljsku utakmicu, 2017. u Miamiju, kad je to bio prvi prijateljski El Clasico nakon čak 26 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider