Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva gužvetina

Na pomolu nepravda: Dva poznata kluba strahuju, mogao bi profitirati onaj koji je na ljestvici - osmi

Svi dosadašnji prijedlozi idu u smjeru da se trećeligaško natjecanje u Engleskoj uopće neće nastaviti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad god i na koji god način se nastavio nogomet u Engleskoj, a čini se da hoće (poslije 1. lipnja), igrat će se samo u dva najviša ranga: Premierligi i Championshipu.

Sve najave idu u tom smjeru što je automatski potaknulo rasprave što će biti s nižim ligama, prvenstveno s trećeligaškim natjecanjem (League One) gdje vlada velika borba za ulazak u Championship.

Koncept je isti kao i u drugoligaškoj konkurenciji, tri sastava idu u viši rang i to na način da prva dva kluba idu izravno dok oni koji na kraju sezone budu plasirani od treće do šeste pozicije razigravaju za to još jedno preostalo mjesto.

gol expired Gradonačelnik Londona protiv pokretanja Premierlige: Navija za Liverpool, ali ima objašnjenje divider

Trenutno su na prva dva mjesta Coventry i Rotherham, ali problem je što nisu svi odigrali jednaki broj utakmica. Neki su na 34, neki na 35, a neki na 36 pa u Engleskom nogometnom savezu vijećaju kako razmrsiti ovaj gordijski čvor i donijeti odluku kojom će što manje klubova biti nezadovoljno.

Ne postoji pravedno rješenje osim onog da se sve odigra do kraja

Ne samo da takvo rješenje na postoji nego će ona opcija koja kotira kao najizvjesnija izazvati buru negodovanja.

Baš zbog činjenice što nisu svi odigrali isti broj utakmica, Englezi planiraju League One okončati na način da će klubovima podijeliti broj osvojenih bodova s brojem odigranih utakmica i na taj način sastaviti konačnu ljestvicu te odrediti koja će tri kluba kao tri najbolje plasirana (jer doigravanje se u ovim uvjetima neće igrati) otići u Championship.

Coventry i Rotherham bi i u tom slučaju bili prvi i drugi, ali bi na treće mjesto, s prosjekom od 1.73 osvojenog boda po utakmici, izbio Wycombe, klub koji se trenutno nalazi tek na osmom mjestu na ljestvici.

gol expired Engleski reprezentativac bijesan i ne želi povratak nogometa: "Je** mi se za moral nacije!" divider

Jasno je da bi to bila nepravda prema svima onima koji su bolje plasirani od Wycombea, a u tom društvu su i jedan pravi velikan engleskog nogometa (Sunderland) i klub koji je do prije nekoliko godina bio pravi hit i imao je dosta neutralnih poklonika (Portsmouth).

Povijesna prilika za Wycombe

Sunderland je šesterostruki prvak Engleske, Portsmouth ima po dva naslova prvaka i dva osvojena FA kupa te bi oni sada, između ostalih, bili zakinuti.

S druge strane, profitirati bi mogao uvjetno rečeno mali Wycombe, klub koji u 133 godine svog postojanja nema nekog značajnijeg trofeja i kao dva najzvjezdanija trenutka bilježi dva polufinala, u FA kupu 2001. i Liga kupu 2007. godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider