Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema štednje u Engleskoj

Wenger povećava ponudu za zvijezdu Monaca, novi veliki transfer Evertona

Wenger je odlučio posegnuti duboko u džep, a Everton sprema novi veliki transfer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsene Wenger krenuo je u veliku tržišnu ofenzivu s ciljem ispiranja gorkog okusa iz prošle sezone. U prijelazni rok je ušao u skladu sa stereotipima koji ga prate: pokušao je dovesti pojačanja ispod cijene i zaradio je dvije odbijenice, jednu za Alexandrea Lacazettea, a drugu za Thomasa Lemara.

Wenger je očito shvatio da to nije pravi način; povisio je ponudu za Lacazettea koji je postao najskuplje pojačanje u povijesti kluba, a isto je spreman napraviti i u slučaju Thomasa Lemara. Monaco je odbio ponude od 35 i 45 milijuna eura, ali Wenger je, prema pisanju engleskih medija, spreman ponuditi 50 milijuna.

21-godišnji ofenzivni veznjak ili krilni igrač bio je jedan od najboljih igrača odlične momčadi Monaca, a u vrlo uspješnoj sezoni sudjelovao je s 14 golova i 14 asistencija.

Osim Wengera, vrlo aktivan na tržištu je i Everton, ambiciozni klub koji se želi probiti među englesku elitu. Oni su zasad jedan od najvećih potrošača u cijeloj Europi; nakon gotovo 100 milijuna eura uloženih u mladu jezgru momčadi, vratili su kući Waynea Rooneyja, a nakon unosne prodaje Romelua Lukakua spremni su na nova ulaganja.

Na meti Evertona je islandski playmaker Swanseaja Gylfi Sigurdsson, za kojeg je velški klub odbio već nekoliko ponuda i ne želi ga prodati jeftino. Prema pisanju Daily Maila, Everton je spreman ponuditi 36 milijuna eura za 28-godišnjeg igrača koji želi promijeniti sredinu nakon tri godine u Walesu, a ta bi ponuda trebala zadovoljiti apetite čelnika Swanseaja.

Unatoč interesu mnogih klubova, Sigurdsson navodno želi otići upravo na Goodison Park, a Ronald Koeman bi njegovim dolaskom vjerojatno prekrižio Rossa Barkleyja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider